Sondre Nordstad Moen under årets VM i London. Foto: Decabild

Tidenes raskeste 10km av Sondre Nordstad Moen

Sondre Nordstad Moen løp inn til den beste tiden oppnådd av en norsk løper på 10 km gateløp lørdag, mens bronsevinner fra VM Filip Ingebrigtsen avsluttet sin sesong med Mile i New York på søndag.

Birell Prague Grand Prix:

Sondre Nordstad Moen, SK Vidar, tok turen til Praha for å løpe 10 kilometer gateløp som oppkjøring til maraton senere i høst. Han løp i et sterkt felt i Tsjekkia, og hang med teten til det var løpt et par kilometer. Trønderen passerte 5km på 13.44. Nordstad Moen hadde en fin avslutning på løpet og løp inn til 27.55, som er pers på gateløp med over 30 sekunder og det var første gang han var under 28 minutter på distansen. Dette er i tillegg det beste resultatet på 10km gateløp av en norsk løper. John Halvorsen hadde den gamle bestetiden på 28.01. Moen ble forøvrig nummer syv etter å ha løpt seg opp tre plasser siste halvdel og han var eneste europeer topp ti. Meget sterk løping og dette lover godt for halvmaraton og maraton senere i 2017.

Fullstendig resultatliste

5th Avenue Mile:

Det ble ikke helt fullklaff for Filip Ingebrigtsen på en Mile i New York søndag. Sandnes-løperen havnet på en femtendeplass med tiden 3.56, som er tre sekunder bedre enn han løp på gateløp på mile i Roma tidligere i år. Vinneren av løpet ble Nick Willis med 3.51.30. Dette var Filip sitt siste løp i en suksessrik 2017-sesong toppet med bronse på 1500 meter i VM.