Vladimir Vukicevic. Foto: Bildbyrån.

Tidenes beste tid av Vladimir Vukicevic

I finske Espoo løp Vladimir Vukicevic onsdag kveld under sin egen norgesrekord på 110 meter hekk, men dessverre var medvinden for sterk. Samme sted satte Eivind Henriksen en solid norsk årsbeste i slegge. Tirsdag imponerte Amalie Sæten på Bislett. Dette og mye mer i vår sak om friidrettsuka så langt.

Vladimir Vukicevic fra Vidar løp to solide løp på 110 meter hekk i helgen med 13.80 og 13.86. Han fikk gjort unna to nye løp onsdag kveld under Motonet GP i Espoo i Finland, og åpnet med sterke 13.65 (0.4) da han vant det første løpet. Han forbedret sin norske årsbeste med 15 hundredeler, var elleve hundredeler bak sin norske rekord og løp sitt raskeste løp på to år.

I det andre løpet smalt han til med 13.48, og var da seks hundredeler under sin norske rekord men dessverre viste vindmåleren +2.6. Løpet holdt til en klar seier, og sølvvinneren fra U20-VM i 2010 viste at formen er strålende med å levere det raskeste løpet på 110 meter hekk av en nordmann noensinne.

Klar årsbeste av Henriksen

Eivind Henriksen konkurrerte for andre gang denne sesongen og ble nummer to i slegge med 76.13. Hans årsbeste før konkurransen var 74.21 og han mistet den norske årsbeste til Thomas Mardal forrige uke, men tok den tilbake nå. Henriksen sin pers og norske rekord lyder på 78.25.
Allerede i første omgang ble det årsbeste med 74.96, før han økte til 75.22 i andre omgang. Deretter kastet fjorårets VM-sekser 74.71, 73.52, 76.13 og ugyldig.

Line Kloster og Nora Kollerød Wold stilte begge opp på 400 meter hekk. De endte som nummer en og fire med henholdsvis 57.96 og 58.77. Vidar-løper Kloster løp distansen for første gang i år og har en pers på 55.49 fra 2018. Kollerød Wold har hatt en strålende sesong og tidligere i år løpt karrierens tre beste løp på distansen med 57.35, 57.38 og 57.47. Kravene til utsatte OL i Tokyo og avlyste EM i Paris var forøvrig 55.40 og 57.95.

Øyvind Strømmen Kjerpeset fra Florø og Mathias Hove Johansen fra Skjalg løp begge 100 meter i Finland i helgen og løp nå den dobbelte distansen lengre sør i landet. Førstnevnte ble nummer tre i B-heatet på årsbeste 21.67 (+1.0), mens Hove Johansen ble nummer fem i A-heatet på 21.31 (+1.3).

Even Meinseth fra Gular var også påmeldt, men fikk en liten kjenning i hamstring og valgte å stå over. Hans søster Ingvild måtte da forsvare familiens ære og Sørild-løperen ble nummer to i andre forsøksheat med 11.91 (+1.4), før hun ble nummer fire i finalen på 11.84 (+1.2) der den tyske stjernen Gina Lückenkemper vant på 11.37.

Årets første for Haukenes

Håvard Haukenes gikk sesongens første konkurranse med en 10 kilometer på vei i Sverige onsdag kveld. Han ble nummer tre med småpene 40:14, som er solid persforbedring. Tidligere hadde utøveren som representerer Norna-Salhus en pers på distansen på 44:22 på gate, mens han har gått på 42:38.5 på bane. Haukenes drar etterhvert til Italia for å lade opp til en 50 kilometer i høst.
Haukenes er inne som nummer seks i verden på distansen hittil i år og viser at han har farten inne til å gå sub 3:40 på 50 kilometer senere i år. Han fikk bare en rød advarsel, som viste at teknikken er solid i høy fart.

Personlig rekord av Sæten

Under et sommerløp på Bislett stadion tirsdag kveld løp Ull/Kisas Amalie Sæten inn til 4:13.11 på 1500 meter og senket med det sin personlige rekord fra 10. juni med 29 hundredeler. Sørlendingen ble nummer to i løpet som ble vunnet av svenske Hanna Hermansson på 4:10.39. Nummer tre i løpet ble Runars Mari Roligheten Ruud da hun løp på 4:28.72 og var like bak pers. Sæten løp seg opp til en 17. plass i Norge gjennom alle tider.

Norsk årsbeste i spyd

Under et treningsstevne i Nittedal på mandag kastet Bækkelagets Kasper Sagen 71.03 i spyd og satte da norsk årsbeste og banerekord. Fjorårets norgesmester hadde totalt fem kast over 68.80. Unge Tommi Pasanen fra Halden kastet 57.00 i sin debut med seniorspydet og han er inne som nummer åtte i G16 gjennom alle tider.

I diskos vant Ellevine Svensen Skare fra Ski med 34.53, mens Tyrvings Ida Yessica Nesse kastet 30.40. Skare kastet også spyd og vant kvinner senior med 42.19, snaue to meter bak pers.