Bjørn Tore Taranger og Therese Falk vant NM 100 km. Foto: Facebook Bjørn Tore Taranger

Taranger og Falk ble norske mestere på 100 km

Bjørn Tore Taranger fra BFG Bergen Løpeklubb og Therese Falk fra Romerike Ultraløperklubb vant NM 100 km som ble arrangert i uvanlig kaldt vær for årstiden i Undheim lørdag.

Det ble også arrangert 10 km, maraton og sekstimersløp samtidig med NM, og totalt stilte 72 deltagere til start. Løpet ble arrangert med start, passering og målgang i Undheimhallen i en to kilometer lang rundløype.

Taranger løp inn til suveren seier på 7:10:33, over en time foran Kim Laitinen fra Stord IL som ble nummer to med 8:18.51 og Stian Andersen fra BFG Bergen Løpeklubb som ble nummer tre med 8:23.18.
Svein Ove Reisa som ledet de første milene måtte gi seg etter seks mil, og da var konkurransen i realiteten avgjort siden Taranger så godt som aldri gjør et dårlig løp.
Dette var Tarangers nest raskeste og antagelig sterkeste løp på 100 kilometer. Persen er fra Bergen Ultra i 2014 da han løp på 7:07:39. Tiden er under gjeldende B-krav til deltagelse i VM 100 km som arrangeres i Kroatia i september. Fra før har fire norske løpt under kravet, og Taranger er femtemann. Lagene til VM tas ut etter Bergen Ultra 100 km om en måned.

Therese Falk løp inn til ny pers på 8:19:15, en forbedring fra 8:33 som hun løp på i Bergen i fjor. Dermed har både hun og Guro Skjeggerud løpt under A-kravet til VM-deltagelse på 100-kilometer. På plassene bak i NM-sammendraget kom Ingrid Lid fra Romerike Ultraløperklubb med 8:55.46 og Cecilie Landro fra BFG Bergen Løpeklubb med 8:57.12.