Karoline fi 5000 2.jpg
Karoline Bjerkeli Grøvdal. Foto: Astrid Nordhaug, Digitalsport.

Syvendeplass også til Karoline Bjerkeli Grøvdal

Karoline Bjerkeli Grøvdal avsluttet den norske baneinnsatsen under Rio-OL med en sjuendeplass på 5000-meteren med tiden 14:57:53, som var ny personlig rekord med 24 hundredeler.

Dermed reiser Tjalve-jenta hjem med to topp-10 plassering fra årets leker, og hun var beste Europa-fødte utøver på begge langdistansene.

Etter en litt rolig åpning, med passering 1000 meter på ca 3:00, gikk gull- og medalje-toget etter 1800 meter.
Med en 66-runde fra etiopiske Almaz Ayana ble feltet sprengt, og Karoline la seg fornuftig i restene av hovedfeltet. Men Ayana var plutselig tom, og i stedet ble det dobbelt kenyansk, med Vivian Cheruiyot på gullplass på ny olympisk rekord 14:26:17.

- Dette var fantastisk. En sjuendeplass her, og ny personlig rekord er jeg veldig godt fornøyd med, sa Karoline til TV2.
- Det har vært et fantasisk mesterskap for meg. Jeg har følt meg trygg på meg selv hele veien, og det har vært gøy å gå ut å springe her nede.
- Jeg lærte mye med hensyn til konkurranseforberdelser i forbindelse med Bejing-VM i fjor, og har hatt en god følelse hele tiden i disse lekene. Akkurat nå er jeg litt stolt, for ettersom mange har begynt å reise hjem fra OL-landsbyen har det vært vanskeligere å holde fokus. Men jeg har klart det, og i tillegg klart å formtoppe maksimalt inn til lekene
- Nå venter tre baneløp, deriblant Diamond League-finalen i Brussels, sa hun.

Resultater:
https://www.iaaf.org/…/resu…/women/5000-metres/final/result…