Stor norsk friidrettshelg

En strålende norsk friidrettshelg er unnagjort. Det ble satt fire norske rekorder, i tillegg til flere andre gode resultater. Les oppsummering her.

Rudhallen:

Mauritz Kåshagen, Moelven, smalt til med strålende 46.88 på 400m i Bærum. Tiden er norsk innendørsrekord og første gang en nordmann er under 47 sekunder innendørs. Videre er tiden bare 18 hundredeler bak kravet til innendørs-VM og EM. Sist Kåshagen perset var for hele åtte år siden, så dette viser at hardt arbeid over tid lønner seg. Tiden fører han inn på en tredjeplass på Europastatistikken.

Også Florøs Øyvind Strømmen Kjerpeset gjorde et bra løp da han noterte 48.00. Dette er klar innendørspers og to hundredeler bak utendørspersen.

Gulars Christine Bjelland Jensen løp inn til 24.36 på 200m, ni hundredeler bak pers. Lillehammers Håkon Morken fikk notert 21.74 på samme distanse, også han var da like bak pers.

Fullstendig resultatliste

Skedsmolekene:

Tyrvings Helene Rønningen løp på fine 7.54 da hun vant 60m. Dette er første gang hun er under 7.60 og det er da en ganske klar persforbedring. Rønningen hadde to løp på 7.50-tallet med 7.59 i forsøket. Tjalves Alvilde Grønneberg tok andreplassen med 7.96.

Kristoffer Buhagen, BUL, var som ventet sterkest på 60m. Han tok seieren med 6.91, som er tidelet bak pers. Buhagen løp enda raskere i forsøket med 6.87. Tyrvings Jonas Halonen noterte 6.91 i forsøket, som er like bak pers, men han startet dessverre ikke i finalen.

BULs Ivan Kristoffer Nilsen, som har vært vår beste høyehopper de siste årene med NM-gull fire av de seks siste årene utendørs, åpnet sesongen i helgen med småpene 2.11, som er ti centimeter bak hans pers.

Vidars Eivind Kleven Hagen var ensom svale på 60m hekk i menn senior og løp da naturligvis inn til seier, på klar pers 8.36.

Tyrvings Maria Aaberg hoppet fine 5.43 i lengde i J15. I J16 vant Sturlas Emma de Haas 60m hekk på fine 9.15. I gutteklassen et alderskull opp vant Marcus Theodor Moen samme distanse på sterke 8.18. I J18/19 vant Kolls Linn Louise Kvaale kule med 12.35m.

Steinkjer Innendørs:

Emily Rose Norum, Steinkjer, løp på sterke 54.09 og satt en klar innendørspers på 400m. Tiden er bare 33 hundredeler bak hennes utendørspers og hun ligger da i god rute til å klare EM-kravet utendørs på 53.40. Videre er dette det nest beste løpet av en norsk U23-løper innendørs noensinne. Norum løp også fint på 60m med klar pers 7.73.

Caroline Fleischer, Ski, åpnet sesongen fint i høyde med 1.76, som er tangering av innendørspers.

Trondheims Eirik Thorshaug viser stabil og god form på 60m. Han vant som ventet distansen her på 6.90, like bak årsbeste.

Dimna Games:

Dimnas egen Karsten Warholm imponerte stort på hjemmebane. Han smalt til med 20.94 på 200m. Tiden er pers, under 21 sekunder for første gang og under kravet til EM. Videre er det tangering av beste norske tid av en nordmann på norsk jord innendørs, inn på en 2.plass på Europastatistikken og ikke minst norsk U23-rekord. Warholm gjorde det sterkt også i lengde med 7.47. Dette er to centimeter bak innendørspersen og bare 14 cm bak den norske innendørsrekorden.

Florøs Kristi Strømmen Kjerpeset gjorde et fint løp på 60m med 7.86, seks hundredeler foran Vidars Karin Busch. På 60m hekk ble det sterke 8.69 på Strømmen Kjerpeset. Tiden er pers med et hundredel og inn topp 25 i Norge gjennom alle tider.

KM Møre og Romsdal:

Det var også nasjonalt stevne med innlagt KM for Møre og Romsdal i Ulsteinvik i helgen. Kristi Strømmen Kjerpeset viste også i det stevnet god form på korthekken med 8.76. I samme øvelse i J16 løp Ålesunds Sigrid Kleive på pers 9.24. Kleive noterte også fine 1.64 i høyde.

Strømmen Kjerpeset løp 60m også på søndagen og løp da inn til seier på 7.88, to hundredeler bak det hun noterte dagen før.

KM Rogaland:

Vidars Astrid Mangen Cederkvist vant 60m på sterke 7.54, som er hundredelet bak hennes pers og tangering av Helene Rønningen sin norske årsbeste. Nathalie Ommundsen Johnsen, Sandnes, perset med hundredelet da hun ble nr. 2 med 7.86.

På 200m var Ida Bakke Hansen, Sandnes, raskest med norsk årsbeste 24.26. Tiden er innendørspers og hun forsterker da sin plass som tidenes sjette raskeste norske kvinne innendørs på distansen. Mangen Cederkvist løp alene i heat 2 og løp inn til 24.47.

Bakke Hansen fortsetter den sterke formen på 60m hekk. På tirsdag noterte hun sterke 8.47, mens hun i dag løp på 8.52 og gikk av med seieren 23 hundredeler foran klubbvenninne Agathe Holtan Wathne.

Even Meinseth, Sandnes, tok KM-gullet på 60m med 6.98. Tiden er årsbeste for sørlendingen, men 15 hundredeler bak pers. Det ble Skjalg på de tre neste plassene, ledet an av Simen Tjelta Larsen som løp inn til 7.00.

Meinseth vant også 200m da han løp inn til 22.04, drøye fire tideler bak hans innendørspers. Hans klubbkamerat Joachim Sandberg stakk av med gullet på 400m med tiden 49.54.

Sandnes stilte opp på 4x200m for menn og løp der inn til fine 1.28.84. Tiden er hundredelet bak norsk U23-rekord innendørs. På laget løp Even Meinseth, Hans Christian Walker, Joachim Afzal og Joachim Sandberg.

Kretskamp:

Urædds Ida Eikeng løp inn til sterke 7.59 på 60m i J17 og var da bare seks små hundredeler bak aldersrekorden på distansen innendørs. På plassen bak endte Ingvild Meinseth med 7.76, tidelet bak pers. Eikeng gjorde også et sterkt løp på 200m med 25.17.

På 800m noterte Agders Karoline Daland 2.13.82 og tok en soleklar seier.

På 60m i J15-16 løp Agders Elin Serine Vik Johannessen på sterke 8.01, som er tangering av pers. Også på 200m gjorde hun et sterkt løp da hun løp på fine 25.70.

Scandinavian Milers Club:

800m:
Strindheims Hedda Hynne knuste sin innendørspers på 800m da hun vant løpet på strålende 2.02.76. Tiden er norsk innendørsrekord og bare 26 hundredeler bak kravet til innendørs-VM. I tillegg er det den fjerde beste tiden i Europa i år og under kravet til EM utendørs til sommeren.

3000m:
Linn Nilsson vant det som på forhånd var ventet å bli en norsk-svensk duell da hun løp inn til 9.16.82. Vidars Kristine Eikrem Engeset tok andreplassen med småpene 9.21.48. Tiden er snaue ti sekunder bak Eikrem Engeset sin åtte år gamle innendørspers. Klubbvenninne Silje Fjørtoft ble nr. 5 med 9.47.04.

800m:
Det ble meget jevnt på denne distansen med snaue halvsekundet mellom de fire første. Polske Karol Konieczny tok seieren på 1.49.44, to hundredeler foran Vidars Andreas Kramer. Ull/Kisa-gutta Thomas Roth og Markus Einan ble nr. 3 og 4. Roth noterte 1.49.59 og var da drøye to sekunder bak sin innendørspers. Einan satt klar innendørspers og var ikke langt bak sin utendørspers da han kom inn på 1.49.87.

Kramer og Einan plasserte seg forøvrig som nr. 1 og 2 på årets U20-statistikk i Europa.

3000m:
Tjalves Awet Kibrab tok som ventet seieren på den lengste distansen da han krysset målstreken på 8.02.21. Olle Walleräng ble nr. 2 med 8.04.64.

Pallasspelen:

BULs Lene Retzius vant stav i kvinner senior på sterke 4.20. Dette er det beste Retzius har hoppet noensinne, uavhengig av innendørs eller utendørs. I tillegg er resultatet norsk U23-rekord innendørs.

Lillehammers Michael Rosenberg endte på en fjerdeplass på 60m. Han noterte tiden 6.80 i finalen, hundredelet bak persen satt tidligere i uken. Rosenberg presterte bra allerede i forsøket med 6.85.

Per Magne Florvaag, Sandnes, gjorde en fin stavkonkurranse i Sverige. Han delte seieren med svenske Carl Stensson da han kom seg over 5.20. Høyden er klar norsk årsbeste og 25 cm bak hans pers. Fanas Eirik Dolve ble nr. 6 med 5.00.

Tjalves Vetle Utsi Onstad tok en soleklar seier i tresteg med 15.46m. Resultatet er 30 cm bak hans innendørspers, som han satt i fjor. Ingar Kiplesund, Trondheim, fikk en fin fjerdeplass i lengde med 7.25, som er 14 centimeter bak pers.

Marcus Thomsen, Tjalve, kastet for sin danske klubb Aarhus og satt stevnerekord da han vant kule i G19 med 19.34m. Resultatet er 39cm bak hans norske juniorrekord satt tidligere i vinter.

Filip Bøe, Fana, ble nr. 2 på 60m i G16 med 7.12, fem hundredeler bak  pers. Også på 200m ble det andreplass, da med pers 22.79. I høyde i samme klasse ble det dobbeltseier til fetrene Vetle Raa Ellingsen og Erlend Bolstad Raa med henholdsvis 1.90 og 1.85. Raa Ellingsen var da centimeteren bak pers.

London Indoor Games:

Steinkjers Tara Marie Norum var litt bak innendørspersen på 24.21 da hun noterte 24.79 på 200m og tok en fin 2.plass. Romerikes Kine Aaltvedt fikk med seg to løp på 60m hekk. Hun var jevn og noterte 8.86 og 8.88. Tiden er litt bak hennes pers på 8.65.

Vidars Vladimir Vukicevic viste at han har gjort en meget god treningsjobb i vinter. Han løp 60m hekk og løp på 7.96 og 7.88. Hans norske rekord lyder på 7.69 og det er en tid som absolutt lever farlig denne sesongen. 7.88 er forøvrig bare 16 hundredeler bak kravet til innendørs-VM.

Razorback Invitational:

Haugesunds Elisabeth Angell Bergh var beste norske kvinne på mile med tiden 4.44.97. Aurora Dybedokken, Tyrving, løp på 4.54.87, som er snaue ti sekunder bak pers.

Ingeborg Løvnes, Vidar, ble nr. 9 i besteheatet på 3000m. Hun løp på 9.32.88, som er drøye tre sekunder bak hennes utendørspers.

I vektkast endte Katja Vangsnes, Vidar, på en 15.plass med 15.56m.

Vegard Ølstad, Ren-Eng, ble nr. 7 i et sterkt felt på mile med den fine tiden 4.04.15, som er snaue tre sekunder bak hans bestetid fra i fjor. Sturlas Ferdinand Kvan Edman gjorde også et godt løp med pers 4.07.22.

Magnus Hannevig Pettersen, Tjalve, løp 3000m innendørs for første gang og ble nr. 6 i heat 1 med 8.30.92.

Houston Invitational:

Tyrvings Karoline Skatteboe tok seieren på mile med tiden 4.51.63, som er like bak hennes pers.