snm66.jpg
Sondre Nordstad Moen. Foto: Decabild

Sterkt halvmaraton av Sondre Nordstad Moen

Sondre Nordstad Moen løp halvmaraton for første gang på halvannet år og presterte meget bra. I USA åpnet utendørssesongen og Mina Marie Anglero klarte kravet til U23-EM. Her kommer en oppsummering av friidrettshelga.

Gdynia Polmaraton:
Sondre Nordstad Moen stilte opp på halvmaraton for første gang siden han dundret inn til strålende 59:48 i Valencia i oktober 2017. Vidar-løperen løp meget sterkt i neste års VM-løype i Gdynia og vant på 61:18 i det som nærmest må kalles et sololøp. Tiden er den nest beste av en nordmann noensinne og den syvende beste av en europeer i år. Nordstad Moen jobber seg tilbake etter fjorårets skadetrøbbel og en tid lavt på 61-tallet på halvmaraton er sterkt der han dro mesteparten av løpet selv og det lover meget godt for sesongen videre.

- Vi startet veldig raskt og de første 3-4 kilometerne var bra, men så slet haren og jeg måtte dra resten av løpet selv. Vinden kom fra alle kanter og det var vanskelig å holde jevn fart. Jeg likte de siste 6 kilometerne og det var et veldig bra publikum, sa Moen til arrangøren etter løpet.

- Det er 50 prosent sjanse for at jeg løper VM her neste år, det spørs på konkurranseopplegget før OL.

Forholdene var ikke de aller beste i Polen søndag formiddag med mye vind. Nordstad Moen la seg fint til i rygg på haren fra start av og allerede etter tre minutter var løpt var det bare tre mann i tetgruppen. Flere løpere kom opp og allerede før 5 kilometer, som ble passert på 14:47, var løpt hadde haren sluppet og Moen var i tet. Etter drøye 20 minutter var den tidligere europarekordholderen på maraton ensom i tet og han måtte gjøre resten av løpet helt alene. Moen løp raskere på den andre 5 kilometeren og 29:14 var tiden da han passerte 10 kilometersmerket. 15 kilometer ble passert på 44:00, mens han løp de første 20 kilometerne på 58:13 og han fortsatte fint hele veien inn til mål på stranden i Gdynia. Resultater.

Jaguar Opener:
Emilie Berge åpnet sin utendørssesong bare en uke etter at hun var ferdig med sesongen innendørs. Iveland-utøveren ble nummer fem i spyd med 37.90 og nummer åtte i kule med 11.76. Resultatet i spyd er hennes tredje beste noensinne, mens hun var en halvmeter bak persen i kule, som hun satte for noen uker siden. Resultater.

TCU Invitational:
Helene Sofie Ingvaldsen fra Norna-Salhus åpnet sesongen i slegge med 58.14 som sitt lengste kast og tok da seieren i Fort Worth, Texas. Bergenseren hadde alle sine fire gyldige kast over 57 meter og hun vil nok kunne tukte fjorårspersen på 64.77 senere i sesongen. Resultater.

Hornet Invitational
Mina Marie Anglero vant 1500 meter på 4:25.86, pers med snaue sekundet i Tyrving-løperens andre løp på distansen noensinne. Noen timer senere på dagen ble det andreplass på 800 meter med 2:09.89. Med løpet på 1500 meter klarte Anglero kravet til sommerens U23-EM, mens hun var 89 hundredeler bak på 800 meter, noe hun nok klarer fint senere i vår. Resultater.

Baldy Castillo Invitational:
Matilde Roe ble nummer åtte i sesongens første konkurranse utendørs da hun kastet 47.45 i diskos. Fri-utøveren var drøye tre meter bak persen fra i fjor. Resultater.

Yellow Jacket Invitational:
Marie-Therese Obst fra Tjalve fikk dødt i alle de fire kastene hun hadde i spyd i USA lørdag. Resultater.