Sondre Nordstad Moen. Foto: Decabild

Sterk løping av Sondre Nordstad Moen

Sondre Nordstad Moen løp solid i gateløp på Sicilia på fredag, Vladimir Vukicevic senket sin norske årsbeste på 110 meter hekk og det var også nordmenn i aksjon i Belgia i helgen.

Giro di Castelbuono:
Sondre Nordstad Moen hadde tatt turen til Sicilia for å løpe verdens eldste gateløp Giro di Castelbuono fredag kveld. Vidar-løperen gjorde et sterkt løp og ble nummer to, etter å ha tapt spurten mot sølvvinner fra U20-klassen under årets VM i terrengløp Worku Tadesse, men han var foran blant annet Albert Chemutai, som har løpt på 8:12.29 på 3000 meter hinder i sommer.

Løpet var ti runder av 1134 meter i trange og kuperte bygater, ikke 10 kilometer som jeg skrev i forhåndsomtalen. Nordstad Moen løp på 34:33 og så sterk ut gjennom løpet, i tillegg hadde han en solid avslutning. Det er ingen tvil om at trønderen er tilbake og det er bare å glede seg til løpene videre utover i sesongen.

Championnats de France Elite:
Vidars Vladimir Vukicevic løp på 13.86/+1.5 på 110 meter hekk under forsøket i det franske mesterskap i dag og forbedret dermed sin norske årsbeste med 12 hundredeler. Den norske rekordholderen gikk videre til semifinalen, der han løp på 13.99/-1.4 og han gikk da ikke til finale. Resultater.

Antwerp Athletics Gala:
De norske løperne på 800 meter i Antwerpen oppnådde ikke de helt store tidene på lørdag. Amalie Sæten fra Ull/Kisa ble nummer to med 2:08.17, snaue sekundet bak hennes årsbeste og snaue fire sekunder bak den suverene vinneren fra Storbritannia Adelle Tracey.

På herrenes 800 meter ble det sjetteplass til Markus Einan fra Ull/Kisa og Ådne Svahn Dæhlin fra Gular i henholdsvis A- og B-heatet etter å ha løpt på 1:51.54 og 1:52.40. Begge to var da litt bak sine årsbesteresultater. Resultater.

Sundsvall Windsprint:
Fanas Christian Marthinussen ble nummer seks i A-finalen på 100 meter med 10.94/+1.0, Trondheims Christian Mensah havnet på plassen bak med 11.26 og vi får ikke håpe han pådro seg en skade i løpet. I forsøket løp Mensah på 10.76/+0.3, mens Even Meinseth noterte 10.62/+1.3. Sistnevnte stilte ikke i finalen, men det var ingen skade som var årsaken til dette. Resultater.