fagernes.jpg
Blåbærmyra på Fagernes, arena for årets NM og UM i mangekamp. Foto: Arrangøren.

Spennende påmeldinger til årets NM i mangekamp

Helga 8. og 9. august er det klart for årets første norske mesterskap utendørs da Fagernes IL inviterer til NM og UM i mangekamp. Fristen for påmelding er nå gått ut og det er klart at det blir flere spennende starter.

- Vi har mange sterke navn på plass, sier stevneleder Kåre Strande til friidrett.no.
- I tillegg til at vi arrangerer NM og UM har vi også lagt inn en nasjonal firekamp for klassene 13 og 14 år, med 60 meter, lengde, kule og 600 meter, samt individuelle løp på 100 og 200 meter for menn og kvinner senior.

Warholm med tro på allsidighet
En av de som gleder seg over det som nå skjer i norsk mangekamp er Karsten Warholm.
- Det er veldig moro å se at det gror godt i norsk mangekamp, og jeg synes det er et kjempeflott initiativ av arrangøren å legge inn firekamp for 13- og 14-åringer utenom selve mesterskapet.
- Det å legge til rette for allsidighet i ungdomsårene er noe jeg har stor tro på, sier Karsten Warholm – som selv har et VM-gull i åttekamp i U18 til friidrett.no.

Spennende navn
Legger man påmeldingslistene til grunn er det duket for en kjempeduell i herrenes seniorklasse mellom norgesrekordholder og EM-sekser Martin Roe mot bronsevinner fra fjorårets U20-EM og tidenes nest beste junior Markus Rooth. Påmeldt er også Toralv Opsal, som ble nummer åtte i VM U20 tilbake i 2016 og som endelig er tilbake etter mange år med skader.

I J17 er Henriette Jæger påmeldt og hun kan gå en av de beste syvkampene av en U18-utøver i verden gjennom alle tider.

I tillegg teller startlisten navn som Andrea Rooth (U20) og Sander Aae Skotheim (U20) og selve nestoren i norsk mangekamp; veteranen Knut Henrik Skramstad i MV 80-84.
Dermed kan Knut Henrik komme til å delta i samme konkurranse som Markus Rooth – som jakter sønnen Trond Skramstads norske juniorrekord med seniorredskap på 7801 poeng.

I de individuelle løpsøvelsene er blant andre Helene Rønningen påmeldt på både 100 og 200 meter.

Link til startlister.

Link til arrangørens hjemmeside.