Sondre2.jpg
Sondre Guttormsen. Foto: Mike McCarthy

Sondre Guttormsen med juniorrekord og EM-krav

Sondre Guttormsen klarte EM-kravet og satte norsk juniorrekord i stav, mens Ola Stunes Isene var like bak EM-kravet i diskos. Nok en strålende uke er unnagjort for norsk friidrett og oppsummering finner du her.

Arcadia Invitational: 

Brødrene Guttormsen fra Ski deltok begge i stav under Arcadia Invitational i Arcadia, nordøst for Los Angeles, som er et av de største High School-stevnene i USA. Begge deltok i spesialøvelsen stav og Sondre gjorde en strålende konkurranse med å flytte sin personlige rekord til hele 5.55. Med dette klarte 18-åringen EM-kravet og han satte også norsk juniorrekord i øvelsen. 

Guttormsen hadde også flere gode forsøk på 5.63 og han viser at det er mer i vente. Han vant naturligvis øvelsen og er nest beste junior i verden utendørs i år. Lillebror Simen ble nummer åtte med 4.59 i første konkurranse med fullt tilløp siden skadeproblemene og det er nok mer bra i vente også fra Simen, som allerede har klart kravet til årets U18-EM.

Nå har forøvrig både Sondre Guttormsen og Eirik Dolve klart EM-kravet i stav, mens det også er muligheter for at Pål Haugen Lillefosse kan klare kravet. Det ser ut som at vi går mot meget lyse tider for norsk stavsprang på herresiden og forhåpentligvis kan gutta tukte Trond Barthel sin norske rekord på 5.72 om ikke lenge.

Fullstendig resultatliste 

Portugal:

Sturlas Ola Stunes Isene kastet meget sterke 63.30 i diskos i Portugal på torsdag. Dette var pers med et par meter, 20 centimeter bak EM-kravet og Isene er inne som tolvte beste nordmann noensinne. Han hadde forøvrig hele tre kast over sin gamle pers og det er nok mye godt i vente fra femtemannen i junior-VM i 2014, som fikk store deler av fjoråret ødelagt av skade.

NM terrengløp:

Søndag var det tid for stafetter under NM i terrengløp kort løype på Osterøy. Stafettformatet ble endret for noen år siden og nå er det klubbstafett der to utøvere løper på hvert lag og de løper tre etapper hver. 

I kvinneklassen hadde BUL seilt opp som favoritter etter sterk løping på lørdagen. Gårsdagens vinner Sigrid Jervell Våg løp som andre kvinne på laget og etter en strålende sisteetappe løp hun Osloklubben inn til seier. Hun sikret seg da helgens andre gull sammen med lagvenninne Ingrid Kristiansen. BUL endte tilslutt drøye to sekunder foran sølvvinner Namdal Løpeklubb med Maria og Clara Sagnes Wågan. Bronsemedaljene gikk til Varegg med Christina Ellefsen Hopland og Eli Anne Dvergsdal på laget. 

Også på herresiden fikk vi en dobbeltvinner da gårsdagens vinner Erik Udø Pedersen var på vinnerlaget til Kristiansand Løpeklubb sammen med Kristian Tjørnhom. Disse to vant tilslutt drøye åtte sekunder foran Gneist med gårsdagens sølvvinner Stian Øvergaard Aarvik og Espen Roll Karlsen på laget. Gulars Jacob Boutera og Jens Bøhmer sikret seg bronsemedaljene, deres første NM-medaljer noensinne.

Fullstendig resultatliste 

Oppsummering av de individuelle løpene finner du her. 

Kaststevne 2:

Det ble kastet bra på Fana Stadion søndag da både Sarah Mikkelsen fra Brevik og Oda Myklebust fra Bergens Turnforening klarte kravet til U18-EM i slegge da de kastet 57.67 og 58.72 og vant henholdsvis J16 og J17.

Jim Click Shootout:

Helene Sofie Ingvaldsen fra Norna-Salhus ble nummer to i slegge med 63.09. Dette er hennes nest beste resultat noensinne, en drøy meter bak persen fra i fjor. Ingvaldsen hadde en jevn serie med hele fem kast over 60 meter.

Fullstendig resultatliste 

Crimson Tide Invitational:

Mona Ekroll Jaidi fra Norna-Salhus har hatt en meget fin start på vårsesongen i flere kastøvelser. I helgen ble hun nummer syv i slegge med 55.88 og nummer seks i diskos med 48.06. Begge resultatene var litt bak persene som Jaidi har notert tidligere i vår.

Spec Towns Invitational:

Marie-Therese Obst fortsetter sitt comeback etter skade og forbedret sin årsbeste i spyd til 48.21 da hun ble nummer tre i øvelsen i helgen.

Fullstendig resultatliste

Hurricane Alumni Invite:

Urædds Frida Thorsås gikk sin første syvkamp for året og ble nummer to med 5280 poeng, som er snaue 200 poeng bak pers. Thorsås noterte denne serien: 14.61 på 100 meter hekk, perstangering 1.67 i høyde, 11.88 i kule, 26.68 på 200 meter, 5.14 i lengde, 42.81 i spyd og avsluttet 800 meter på 2.17.54.