Ultravmhs.jpg
Våre to beste i herreklassen i VM, Hallvard Schjølberg og Hans Kristian Smedsrød. Foto: Ella Marie Vangsnes.

Smedsrød og Albon beste norske i VM terrengultra

Terrengultraløping er en stor idrett på de fleste kontinenter, og spesielt i sør-Europa. Det fikk de nordiske deltagerne merke i lørdagens IAU World Trail Championships i portugisiske Miranda do Corvo. Derfor er Hans Kristian Smedsrøds 39. plass og Henriette Albons 41. plass sterke resultater i et mesterskap som samlet deltagere fra 51 nasjoner. Henriettes mann, Jonathan, som representerer Storbritannia løp for øvrig inn til gull i herreklassen.

Årets VM terrengultra var det klart korteste som er arrangert hittil, men løypa på 44 km med 2200 høydemeter var likevel ikke lett.

Allerede før start måtte Erik-Sebastian Krogvig kaste inn håndkleet, Runar Sæther pådro seg en hamstringsskade underveis og Sylvia Nordskar skadet låret tidlig i løpet og ble hentet i ambulanse.
I tillegg ble flere litt "overrumplet" av den harde åpningsfarten som gjorde at de havnet i køen på de tekniske partiene der de hadde sin absolutte styrke, men der det var veldig vanskelig å passere.

Leder i NFIFs ultraløpsutvalg, John Henry Strupstad sier om innsatsen:
- Sportslig hadde vi ikke marginene med oss i dette mesterskapet. Med Krogvig ute med skade og Nordskar som måtte bryte tidlig, mistet vi to topp ti-kandidater. Mange måtte kjempe seg til mål med skader og kramper. Vi har mange unge og lovende i trail-sammenheng i Norge, og jeg tror og håper vi kan nærme oss medaljer neste gang.

De norske løperne plasserte seg slik:
39. Hans Smedsrød
89. Hallvard Schjølberg
132. Runar Sæther
I lagkonkurransen ble de norske herrene nummer 21.
41. Henriette Albon
82. Molly Bazilchuk

For mer fra mesterskapet kan du lese denne komplette omtalen i Kondis.