u20-em19-3simen.jpg
Simen Guttormsen. Foto: Eirik Førde.

Simen Guttormsen med nok en pers

Denne helgen var det forholdsvis rolig på den hjemlige friidrettsfronten, men flere av våre USA-studenter konkurrerte og Simen Guttormsen imponerte nok en gang i stav.

Når vi på friidrett.no henviser til at en utøver har klart et mesterskapskrav betyr ikke det at man med dette er uttatt til mesterskapet. Her vil til en hver tid det aktuell kriteriesettet for deltakelse være avgjørende.

Princeton Invitational:
Simen Guttormsen tok som ventet en klar seier i stav på hjemmebane på søndag. Vidar-utøveren hoppet 5.32 og forbedret med det sin pers med en centimeter.
Junioren satte da sin fjerde innendørspers for året og viser at han har kommet meget bra i gang med sin college-karriere på Princeton.
Guttormsen forbedret sin femteplass blant verdens juniorer innendørs i år og Norge ligger an til å ha to medaljekandidater til mesterskapet i Nairobi i sommer ettersom Pål Haugen Lillefosse jo som kjent er verdens beste junior hittil i år.
Guttormsen gikk inn i søndagens konkurranse på 5.00 og kom seg over den høyden, pluss 5.12, 5.22 og 5.32, i første forsøk. Deretter ble listen plassert på 5.43, men det ble for høyt denne gangen. Resultater.

Steve Miller Open: 
Helene Sofie Ingvaldsen sikret seg seieren i vektkast på lørdag etter et lengstekast på 20.32, som er 28 centimeter bak Norna-Salhus-jenta sin årsbeste. Resultater.

Minnesota Cold Classic:
Jon Nerdal var litt bak persen sin i vektkast da han kastet 21.46 og ble nummer tre på fredag. Norna-Salhus-utøveren hadde tre gyldige kast og alle målte over 21 meter. Resultater.

Redhawks Open:
Mona Ekroll Jaidi fra Norna-Salhus sikret seg to pallplasser på fredag. Hun ble nummer to i vektkast med 18.71, en drøy halvmeter bak persen, og hun ble nummer tre i kule med 14.01, en drøy meter bak persen hun satte i starten av desember. Resultater.

NAU Tune Up:
Matilde Roe fra Fri ble nummer to i kule på hjemmebane i Northern Arizona på fredag med 14.34, litt bak persen fra starten av måneden på 14.74. Resultater.

C-USA Indoor T&F Championships:
Conference-mesterskapene i USA innendørs har såvidt kommet i gang og Sigrid Kleive fra Ålesund og Karoline Daland fra Sørild var i aksjon i helgen. Kleive ble nummer fem i lengde med 5.97 og hun forbedret da sin innendørspers med ni centimeter. Mangekjemperen hadde alle seks hopp gyldige og det korteste målte 5.74. Med andre ord presterte Kleive en meget stabil og god serie. I høyde ble det pallplass for Kleive da hun kom seg over 1.73 og ble nummer tre. Resultatet er årsbeste med fem centimeter og to centimeter lavere enn fjorårets innendørspers.

Karoline Daland ble totalt nummer 16 på 800 meter med 2:18.37 og avanserte da ikke videre. Sørlendingen løp også sisteetappen på UTEP sitt lag på Distance Medley på lørdag og laget ble nummer ti med 12:38.20. Daland skal løpe 4x400 meter senere søndag. Resultater.

Resultater fra uka som gikk:

Under torsdagens Jærcup 2 i Sandneshallen løp Skjalgs Mathias Hove Johansen inn til 10.63 på 100 meter. Dette var hans debut på distansen innendørs og gjør at han er syvende raskeste nordmann på 100 meter innendørs noensinne. Hove Johansen har vist fin form i vinter og persen utendørs på 10.46 kan fort ryke i sommer og EM-kravet på den doble distansen på 20.80 er mulig å ta.
I kule støtte Inga Reimers Rabben fra Sandnes 12.99 og forbedret sin pers med 3kg-kulen med nesten en halvmeter. Hun er inne topp 20 i Norge gjennom alle tider i 15-årsklassen. Resultater.

Vladimir Vukicevic deltok onsdag kveld i sesongens nest siste World Indoor Tour-stevne Meeting Hauts-de-France Pas-de-Calais i franske Lievin. Vidar-løperen ble nummer fem i det første forsøksheatet på 60 meter hekk på 7.87. Med det forbedret han sin norske årsbeste med tre hundredeler og var 18 hundredeler bak sin norske rekord. Han kom seg dessverre ikke til finalen da den siste plassen dit gikk på 7.75.