litland.jpg
Håkon Eik Litland. Foto: Eirik Førde.

Sesongen er kommet så smått i gang

Åpningen av samfunnet er så smått i gang og friidrettssesongen her hjemme like så. En norsk junior kastet meget bra i slegge denne helgen, en VM-deltaker og norgesrekordholder åpnet sesongen i samme øvelse, mens Amalie Sæten leverte en solid tid på 5 kilometer.

Ingen resultater vil bli godkjent før rapport fra Arrangementsansvarlig om at smittevernregler og anbefalinger og disse retningslinjene har blitt overholdtved det aktuelle stevnet, er mottatt av kretsen.

Sterk sleggekasting i Gloppen

Loggane Open ble arrangert søndag under relativt kjølige forhold med bare 4-5 grader, men det hindret ikke to utøvere fra Laksevåg å vise styrke. Beatrice Nedberge Llano fikk opp 65.81 som sitt lengste kast i slegge, som er snaue seks meter bak den norske rekorden hun satte i fjor, som da sørget for at hun fikk sin VM-debut i Doha.
Håkon Eik Litland kastet sterke 71.49 i slegge (6kg). Med dette perset fjorårets U20EM-deltaker med drøye fire meter, og han var godt over det som var kravet til årets U20-VM som er utsatt. Det siste tiåret er det bare Jørgen Olsen Austnes som har kastet lengre av norske juniorer. Eik Litland har med andre ord gjort en meget god treningsjobb i vinter.
Den lovende kulestøteren Mathias Reksten Dale fra Breimdsbygda støtte både med 5kg-, 6kg- og 7,26kg-kule under stevnet. Han noterte resultatene 14.51, 14.87 og 13.85. 2003-modellen forbedret sin pers med den tyngste kulen med en drøy halvmeter.

Gode gateløpstider
Podcasten "I det lange løp" med Jann Post og Kristian Ulriksen har utfordret utøvere til å løpe 5 kilometer i løypen til Perseløpet. For et par uker siden stilte Orions Even Brøndbo Dahl opp og løp inn til 14:25. Denne helgen var Ull/Kisas Amalie Sæten i aksjon i samme løype, og hun løp inn til fine 16:03 i det som for Sæten er overdistanse. Kravet til EM som skulle ha gått i Paris senere i år var forøvrig på 15:50.00, slik at det er mulig for sørlendingen å kunne få en EM-deltakelse om et par år.

Stevner i Kristiansand og Hamar
Kristiansand arrangerte stevne i sørlandsbyen på lørdag, og arrangøren var kreative og dro i gang 2×300 meter der utøverne skulle løpe distansen to ganger med 20 minutters mellomrom.
Kristiansand Løpeklubbs Sigurd Tveit løp på 36.1 og 36.7, som samlet ble 1:12.8. Ull/Kisas Andreas Roth tok utfordringen og løp på Jessheim. Han smalt til med 35.1 på det første løpet og 37.6 på andre løpet. Totalt ble det 1:12.7 og han var da raskest med et lite tidel, men da det er manuelle tider er dette jo langtfra eksakt. Uansett et artig og kreativt påfunn.

I Kristiansand hadde de også lagt inn spyd, og KIFs egen Myron Weinberg kastet 65.54 som sitt lengste kast. Hans klubbkompis Daniel Thrana kastet 57.48 og perset med seniorspydet. I kvinneklassen var Ørstas Andrine Hjellen Haugland eneste deltaker og hun fikk 46.70 som sitt beste resultat.

Moelven arrangerte et lite stevne på fredag med 150 meter der det ble tatt manuelle tider. Klubbens to lovende kvinnelige utøvere Maren Bakke Amundsen og Sigrid Kongssund Amlie kjempet en jevn kamp om seieren, der førstnevnte løp på 18.3 (-0.3) og vant med tidelet. Siden 2011 har ingen norske kvinnelige juniorer løpt raskere på distansen utendørs i godkjent vind, så en meget lovende sesongstart av begge to.

I herreklassen vant Moelvens Sondre Matias Rudi med 16.4 (1.9), her løp 2002-modell Håvard Bentdal Ingvaldsen på 16.7

Om to uker arrangerer både Moelven og Ull/Kisa stevner der spennende utøvere står på de foreløpige påmeldingslistene.