AFUNKIS.jpg
De seks norske ParaFriidrett-utøverne som er klare for IPC Grand Prix i Dubai. Bak: Runar Steinstad. Foran fra venstre: Siri Logna, Ida Yessica Nesse, Anna Dalhaug, Anna Selder Deliler og Vegard Dragsund Nilsen. Foto: Eirik Førde.

Seks norske utøvere til IPC Dubai Grand Prix

Denne helga setter seks norske ParaFriidrett-utøvere kursen for Dubai og årets første Grand Prix-stevne. Totalt 386 deltakere fra 41 nasjoner deltar i stevnet, som også er klassifiseringsstevne for Siri Logna.

- Siri står oppført i påmeldingen både i klasse 43 og 44, ettersom dette stevnet også er klassifiseringsstevne for hennes del dersom hun blir klassifisert, sier Runar Steinstad.
Veteranen i norsk ParaFriidrett er også ansvarlig for friidrett for funksjonshemmede i NFIF.
- Jeg er påmeldt i spyd, men vet ikke om jeg kan stille på grunn av en skulderskade, sier Runar – som dermed mest sannsynlig tar en leder-rolle i troppen sammen med trener Magnus Ludvigsen.

- Vegard Dragsund Nilsen kommer nok til å droppe lengde på grunn av hamstring-problemer, men ellers ser det bra ut før avreise, sier Steinstad.

Mer om våre utøvere finner du her.

- IPC Dubai Grand Prix er et stort arrangement, og samler som sagt nærmere 400 deltakere fra drøyt 40 nasjoner, sier han videre.
Den foreløpige startlisten finner du her

- Ettersom det ikke er nok utøvere til å fylle alle heat vil nok noen klasser bli slått sammen. Siri skal ut i klassifisering på lørdag, mens konkurransene starter mandag, sier Steinstad.

- Når det gjelder klassifisering så må dette gjøres i et Grand Prix-stevne der det er klassifisører. Vi velger å gjøre dette i Dubai som er det første GP-stevnet, ettersom resultatene som oppnås av utøver blir først registrert etter at klassifiseringen er gjennomført. Det er altså ingen tilbakevirkende kraft.

Litt om klassifisering

- For de fleste blir dette en første test på hvordan treningen i vinter har vært, selv om flere av utøverne fortsatt er i tung treningsperiode. Men vi behøver også å reise ut for å se og lære av andre. I tillegg til konkurransene blir det også tid til å bygge laget videre gjennom oppgaver og prosesser. Dette er et ungt lagt, det er ulikt nivå på hvor langt den enkelte har kommet, og det er bratt læringskurve for noen, sier Steinstad  - som ser frem til noen dager med lagbygging og konkurranser.