bustvm18.jpg
Arild Busterud foran tavla etter at den nye verdensrekorden var et faktum. Foto: Privat.

Satte verdensrekord da han vant nok et VM-gull

Arild Busterud var storfavoritt til VM-gullet i vektkast i klasse menn 70 i Malaga tirsdag. Men måten han forsvarte favorittstempelet på er det bare en kraftkar fra Løten som kan klare.

For Busterud satte like godt verdensrekord to ganger på veien til VM-gullet.
Den 7.26 kilo tunge vekta, som er en mellomting av ei slegge med veldig kort streng og en veldig tung slengball som kastes som ei slegge, landet til slutt på 23.15. Det er en rekordforbedring av amerikaneren Ed Burkes (tidligere OL-deltaker) tidligere verdensrekord med hele 83 centimeter.

Busterud tok kommando tidlig i konkurransen da han dro til med 21.71 i den andre omgangen. I neste forsøk kom den første forbedringen av den tidligere verdensrekorden, da han slengte vekta til 22.95.
I fjerde omgang ble han den første vektkasteren over 70 år som kastet over 23 meter da han fikk opp 23.15 meter. I den påfølgende omgangen var han igjen over 23-meterstreken da han fikk opp 23.12.

Dette var Busterud andre gull under årets VM, etter at han tok gull i kule, før han fulgte opp med sølv i slegge og diskos.

Busterud er ikke den eneste som har kastet langt i innledningen til den andre uka av veteran-VM. Søndag tok som tidligere nevnt diskoskasteren Bjørn Terje Pay en sterk sølvmedalje i herrenes 40-årsklasse da han kastet 49.23. Jorunn Hole fulgte opp med samme valør i kvinner 55 da hun i siste omgang fikk opp 40.25.

Tirsdag fikk også Live Båsen bronse i kvinnenes 60-årsklasse med et lengstekast på 28.05. Tormod Bønes løp inn til bronse på 800-meteren i herrenes 75-årsklasse med 2.51.66. Bronse ble det også på Grete Rivenes i vektkast i kvinnenes 70-årsklasse og til Elise Marie Waale i 75-årsklassen.