Logo1Satsingsklubb.jpg

Satser på ti satsingsklubber i 2016

Norges Friidrettsforbund er i full gang med årets klubbsatsingsprosjekt, i all enkelthet døpt Satsingsklubb 2016. I tur og orden skal klubbene bli presentert på friidrett.no.

De ti klubbene, som nå er plukket ut til å delta i prosjektet er:

* Sørild FIK

* Hvam IL friidrett

* Os Turnforening friidrett

* IL Skjalg

* IL Gneist

* Steinkjer Friidrett

* Høybråten og Stovner IL

* Ullensaker/Kisa friidrett

* Løten Friidrett

* Gloppen Friidrettslag

Før klubbene kom med blant de ti heldige, hadde de levert sine fyldige søknader, som så ble gjennomgått og vurdert sentralt i Norges Friidrettsforbund. Prosjektleder er Matias Lavik, forbundets seksjonsleder for barn, ungdom og kompetanse.

Bakgrunnen for Satsingsklubb 2016 er i korte trekk Norges Friidrettsforbunds klubbutviklingstiltak, en oppfølger av NECON-klubben, som var et prosjekt, som gikk over tre år.

- De ti klubbene vi nå har plukket ut, er ti veldrevne klubber som nå blir veiledet for å ta steget til neste nivå, opplyser Lavik, og han er neppe alene om å glede seg til å følge disse klubbene fremover.

Initiativet kommer fra klubbene selv. De fremstår med ønsker om å jobbe fremtidsrettet og langsiktig med organisasjonen for å forbedre sine aktivitetstilbud og medlemmenes vilkår.

Starter med ”startmøte”

Programmet for de ti utvalgte klubbene starter med start- og oppfølgingsmøter for egenutvikling sammen med klubbveiledere fra Norges Friidrettsforbund. Dette er klubbveilederne som er med i prosjektet: Mette Dale, Henrik Carstens og Vegard Henriksen.

I tillegg vil de få tilbud om en pakke som blant annet inneholder gratis kurs arrangert i egen klubb. Stikkord: Friidrett for barn, kretsdommerkurs, styrearbeid i praksis, økonomistyring og regnskap. Videre vil de ti klubbene bli gitt mulighet til å få subsidiert materiell til utvalgte aktivitetskonsepter.

- I løpet av prosjektet vil vi gi støtte til de fem beste utviklingstiltakene, som vi vil gi de utvalgte klubbene 10.000 kroner i støtte, sier Matias Lavik.

Skal kåre ”Årets satsingsklubb”

Planen er at det også skal kåres ”Årets satsingsklubb” og at denne kåringen vil finne sted på Kompetansehelgen til vinteren.

- Men før vi kommer dit, skal vi også invitere representanter for alle ti klubbene til et av de mange mesterskapene i løpet av 2016, opplyser Lavik.

Nå vil de ti klubbene få anledning til å reklamere for seg selv og prosjektet gjennom bruk av logoen ”Satsingsklubb 2016” på sine respektive hjemmesider. Det vil også bli lagt opp til at de ti skal kunne delta i et forum for erfaringsutveksling med de andre satsingsklubbene i forbindelse med et nasjonalt stevne.