Bydgo1Beatrice.JPG
Gullet til Beatrice Nedberge Llano kan bokstavelig talt vise seg å være gull verd for Norsk Friidrett!

«Norsk Friidrett på full fart fremover»

Friidrettspresident Tore Hordnes kan ikke skjule hvor stolt han er over lørdagens VM-gull: Gullet er med på å bygge opp om alt det positive som skjer i Norsk Friidrett!

På terskelen til siste dag av junior-VM, har Norge inntatt en plass blant de beste nasjonene. Takket være Beatrice Nedberge Llanos sleggegull, ligger Norge på delt 12. plass sammen med blant annet Storbritannia, som også har en medalje og den er av gull. Av de europeiske nasjonene har vi bare Tyskland, Polen og Frankrike foran oss på statistikken. På 32. plass ligger Finland med tre bronsemedaljer, Sverige på delt 34. plass har en bronsemedalje.

- Dette viser bare hvor tøft det er, selv på dette nivået, understreker friidrettspresidenten, som innrømmer at han er en meget stolt president etter at mesterskapet i Bydgoszcz er over for hans lag.

- Det er mange som ikke skjønner hvor stort det er å ta en gullmedalje i et slikt mesterskap, for selv om vi snakker om juniorer, er det store prestasjoner fra verdens største friidrettsnasjoner.

Med på å bygge opp merkevaren

- Prestasjonen til Beatrice og hele resten av laget i junior-VM er med på å bygge opp om alt det positive som har skjedd i Norsk Friidrett i sommer. Vi hadde EM i Amsterdam og U18-EM i Tbilisi, og nå dette på toppen av kransekaken.

- Kan gullet til Beatrice vise seg, bokstavelig talt, å være gull verd inn mot en eventuell ny hovedsponsor?

- Norsk Friidrett er på full fart fremover og avgjort noe å satse på. Uten å ville gå nærmere inn på dette, kan jeg i hvert fall si at vi har folk vi snakker med. Og resultatene som presteres, viser at en kommende samarbeidspartner har mye å se frem til.

Prestasjonsnivået har fått et løft

Friidrettspresidenten gjør også et stort poeng av at den tid tilsynelatende er forbi med mesterskap hvor det underpresteres:

- Dette er noe vi har sett tidligere, men ikke i år. Vi ser hele veien utøvere som perser, setter norske rekorder eller presterer sesongbeste over en lav sko. Denne sesongen har vært et skifte.

- Noen prestasjoner du vil trekke frem fra Bydgoszcz?

- Bak gullmedaljen til Beatrice, må jeg trekke frem hvor fantastisk bra Jakob Ingebrigtsen presterte i finalen på 1500 meteren. Han var desidert yngst i feltet, men markerte seg virkelig. Jeg må trekke frem sprinterne våre som alle har levet absolutt godkjente resultater, og jeg synes det er kjekt å se at Kristi Strømmen Kjerpeset nå er tilbake igjen. Toralv Opsals tikamp på mesterskapets første dager satte en standard for hele troppens prestasjoner, og det var gøy å følge med Amanda Frøynes, spesielt på den avsluttende dagen av hennes mangekamp.

Gleder seg til NM

Friidrettspresidenten kan heller ikke legge skjul på hvor enormt han gleder seg til NM neste helg, et mesterskap som går like utenfor hans egen stuedør.

- Jeg er virkelig glad for at alle de beste stiller i NM på Askøy. Jeg antar at mesterskapet vil bli et kjempeflott utstillingsvindu, som viser det beste i Norsk Friidrett både i topp og bredde, sier Tore Hordnes.

Under et knippe av noen av våre utøvere som presterte i Bydgoszcz:

Jakob Ingebrigtsen

Kristi Strømmen Kjerpeset

Mathias Hove Johansen

Vilde Aasmo

Toralv Opsal

Amanda Frøynes