Plogg_705.jpg

Plogger-appen kan redusere nordmenns irritasjon

I dag lanserer Gjensidige og Norges Friidrettsforbund en oppdatert versjon av Plogger-appen. Vi setter igjen søkelyset på mulighetene som ligger i å kombinere mosjonsaktivitet med viktig miljøarbeid. En fersk undersøkelse gjort av Ipsos for Gjensidige viser at noe av det nordmenn irriterer seg mest over er nettopp søppel.

- I disse tider er det mer folk ute enn noensinne, og da er det godt å se at mange plukker opp etter seg, sier Stian Grøstad i Gjensidige. Hele ni av ti svarer at de aldri etterlater seg søppel, men samtidig har et flertall sett andre kaste søppel.
En flunkende ny versjon av Plogger-appen lanseres i dag, og både Gjensidige og Norges Friidrettsforbund håper dette kan være et av mange bidrag til å holde Norge rent. Dessuten får man trening og mosjon på kjøpet.

- Vår erfaring viser at nordmenn går, jogger og løper som aldri før, sier Fredrik Samuelsen i NFIF.
- Derfor håper vi at ikke bare den nye Plogger-appen, men også ønsket om å ha det rent rundt seg, gjør at flere av de som skal ut på tur tar med seg en pose og engangshansker og plogger litt underveis. For spesielt i disse tider er det viktig å huske på smittevern, sier han.

I Plogger-appen kan man registrere både hvor langt man beveger seg og også hvor mye søppel man plukker. Appen ble blant annet brukt under Oslo Maraton i fjor der det var en egen distanse med 10km plogging.

Interessante tall
Undersøkelsen som er gjort av Ipsos for Gjensidige viser at fem av ti nordmenn plukker søppel når de er ute.

Men den viser også at to av ti aldri plukker søppel, og de mellom 30 og 40 år er dårligst til dette. I denne gruppen er det en tredjedel som aldri plukker. Samtidig kommer det frem at 66 prosent irriterer seg over søppel som ikke er plukket opp og at 53 prosent irriterer seg over hundebæsj som ikke er plukket opp.

- Det er tydelig at det er noen gjennomgående irritasjonsmomenter når man ferdes ute, og da er det viktig at vi i fellesskap gjør det som skal til for å holde det trivelig rundt oss. Selv om utgangspunktet naturligvis bør være at folk tar hånd om sitt eget søppel, sier Grøstad, som håper på mer plogging denne sommeren og mindre søppel.
- Kanskje kan vi også motivere folk til å registrere distanse og mengde søppel de plukker opp via appen, og det er også mulig å dele og inspirere flere til å gjøre det samme, sier Grøstad.
Vi håper appen kan være en positiv bidragsyter til å holde Norge rent og kroppen trent!