fake705.jpg

Pass opp for falske Facebook-sider

Denne sommeren har flere norske arrangører opplevd at det opprettes falske Facebook-sider som tilsynelatende eies av arrangementet. Noen ganger legges det også inn falske linker, oftest til streaming, i de offisielle Facebook-sidene til arrangementet.

Hensikten er ofte å lure folk til å kjøpe en stream som selger ikke har rettigheter til og få tilgang til kredittkort-opplysninger.

fake600.jpg

Impossible Games opplevde at det dukket opp flere sider som tilsynelatende representerte arrangementet (se bildet over).
Og da det nærmet seg stevne tilbød de en uautorisert stream.

Ofte vil slike sider be om kredittkort-betaling. Derfor kan det være lurt å sjekke om det er en falsk side eller en reell side før man gir fra seg kredittkort-opplysninger.

Det er heller ikke så vanskelig å oppdage hva som ikke er ekte. Du kan begynne med å sjekke antall følgere, som så godt som alltid vil være langt høyere hos den ekte siden enn den falske.
Dernest kan man sjekke innholdet, om det virker som om dette er riktig. Som et eksempel publiserte den ene falske siden for Impossible Games stevnet under navnet Bislett Games og med fjorårets øvelsesprogram.

Et stevne i Norge som streames vil i hovedsak streames enten på forbundets offisielle sider (nettside/facebook) eller på arrangørens tilsvarende. Hvis du opplever å bli rutet til en side i utlandet, eller som ikke virker å tilhøre arrangementet, bør du nok ta et stopp.

For utenlandske stevner kan det være mer uoversiktlig, men normale forsiktighetsregler bør benyttes også her.

Det er ikke uten grunn at noe som virker for godt til å være sant ofte ikke er sant …