trener.jpg
Deltakere på fjorårets Trener 2-kurs i ivrig diskusjon i en av de praktiske seansene.

Påmeldingen til Trener 2-kurset i oktober har åpnet

Det er den generelle delen som arrangeres i Oslo 27.-29. oktober. De spesielle delene (løp med kappgang, hopp og kast) arrangeres i løpet av vinteren 2018. Påmeldingen har åpnet.

Trener 2 er et kurs som retter seg mot treneren som trener ungdom fra 15-års-alderen. Kurset har deltakelse- og utvikling som overskrift og bygger på Trener 1-kurset. For å bli autorisert som Trener i friidrett, må man ha gjennomgått både den generelle delen med treningslære, treningsplanlegging, trenerrollen, idrettssykologi, idrettsernæring og spiseforstyrrelser, skadeforebygging, antidoping og basistrening samt minst en av de spesielle delene og 75timer praksis. De spesielle delene er både teoretiske og praktiske. Praksistimene gjøres i egen klubb/treningsgruppe.

Den generelle delen av Trener 2 i friidrett er et samarbeid mellom orienteringsforbundet, triatlonforbundet og friidrettsforbundet. Dette er det andre året vi arrangerer kurset sammen og i fjor var det så populært at vi måtte opprette venteliste for å få komme med.

Årets kurs arrangeres på Norges Idrettshøgskole og påmelding gjøres her: https://mosjon.friidrett.no/trener2generell2017

Kursplan og annen informasjon finner du her.