bislett22.jpg
Fra fjorårets stafett på Bislett. Foto: Eirik Førde.

Over 107 000 barn er klare for årets TINEstafett

Tirsdag 7. mai går startskuddet for TINEstafetten for 107 100 skoleelever i Norge. I år har vi et ekstra fokus på klima og miljø, og vi ønsker å gjøre noen små grep for å bli et litt grønnere arrangement.

Norges Friidrettsforbund og TINE arrangerer hvert år TINEstafetten for skoleelever fra 6. til 9. klasse, og det er få arenaer som samler like mange barn og unge på én dag. I år ønsker vi å bruke denne dagen til å samtidig sette fokus på en av vår tids viktigste saker; nemlig klima og miljø.

- Generasjonen som nå vokser opp har et brennende og synlig engasjement for miljøet. Når 107 000 barn møtes til stafett i mai, skal vi sammen sette fokus på enkle ting vi alle kan gjøre for å gjøre dagen og TINEstafetten litt grønnere, sier Ann-Kristin Syversen i TINE.

Sammen med Miljøagentene har vi utviklet følgende miljømål for TINEstafetten:

- Jeg reiser kollektivt, sykler eller går til TINEstafetten.
- På TINEstafetten kildesorterer jeg søppel.
- På TINEstafetten putter jeg tomme flasker på rett sted.
- Jeg kaster ikke mat unødvendig på TINEstafetten.
- Jeg plukker opp plast fra bakken og kaster det på rett sted.
- Når jeg kommer hjem fra TINEstafetten skrur jeg av lys som ikke trenger være på.

Prosjektleder for TINEstafetten i Norges Friidrettsforbund, Linn Baarlid, understreker at selv om TINEstafetten i år setter fokus på et viktig og seriøst tema, vil dagen også i tradisjonen tro handle om lek, moro, aktivitet, mestringsfølelse og lagarbeid.

- Bærekraft er på mange måter som en stafett. Alle må gjøre en innsats, og gi nestemann best mulig utgangspunkt. Men selv om bærekraft er viktig, trenger det ikke være kjedelig, vanskelig eller skummelt, og det er den oppvoksende generasjonen et levende bevis på. TINEstafetten handler om samarbeid, mestringsfølelse og glede. Den handler om å jobbe sammen om å få til noe stort, sier Baarlid.

TINEom.jpg

TINEkretser.jpg

For mer informasjon om arrangørsteder, tidsskjema og påmeldte lag, se www.tinestafetten.no eller kontakt prosjektleder Linn Baarlid på
telefon 941 34 749.