NTGPKristiansand LKarsten rekord.JPG
- Endelig, da var også den rekorden min! Karsten Warholm stråler om kamp med tiden på tavlen i Kristiansand.

Ny rekord og full pott på Karsten

Først kom 46,11 opp, mens fotograferingen pågikk, ble Karsten Warholm eneinnehaver av den norske rekorden på 400 meter: 46,10. 20.000 kroner til ham og Line Kloster for totalseieren! (Oppdatert)

 

Lønningsdag på Kristiansand stadion emd 20.000 kronerssjekker til Line Kloster og Karsten Warholm. Under: Lime Kloster inn til kjempetid på 200 meter med Anne Dolvik hakk i hæl!

Store penger sto på spill, og med en startsugen sunnmøring i siste øvelse, var de 20.000 omtrent grei skuring. Forut for Karstens 400 meter hadde Filip Ingebrigtsen levert en super 3000 meter på 7.49,70. Dermed tvang han Karsten til å prestere bedre enn 46,47, og større gulrot kunne han knapt ønske seg.

- Jeg stivnet som en gris på slutten, men det ble jo en bra tid, og 1/100 er nok, slo Karsten fast. Han sto som sagt foran tavlen med tiden og ble avbildet både med tangering av Quincy Douglas gamle rekord og så med sin egen på 46,10.

- Målet var rekord, innrømmet Karsten da han hadde fått mer pust igjen til å føre en tilnærmet normal samtale. Han hadde ikke rukket å tenke på om det var generende mye vind, for det blåste friskt på Kristiansand stadion under sesongens tredje og siste stevne i serien Norsk Tipping Grand Prix.

- Tenk tilbake til 400 meteren på Askøy…

- Jeg er like fornøyd med begge løpene! Og begge er godkjent, sa Karsten. Nå er hans sesong over, en sesong som har brakt han tett opp under verdenstoppen på 400 meter hekk og nå som innehaver av den norske rekorden på distansen han lenge vegret seg for og gruet seg til, 400 meter uten hekker.

Herlig sesongavslutning for Line

Med 23,40 i godkjent vind -1.2, utbrøt Line Kloster dagens høyeste jubelskrik. For SK Vidar-jenta hadde en trøblete sesongstart, men med en avslutning som inneholder Kongepokalen i NM og nå totalseieren i elitestevneserien med 20.000 kroner inn på konto, var det ikke rart tårene lå på lur.

Tiden var bare tiendedelen bak Ezinne Okparaebos fire år gamle norske rekord. I 2012 løp Ezinne 200 meteren på 23,30 både i Florø og på Londons olympiske arena! Nå har Line kun Ezinne og Monja Evjen foran seg på statistikken for tidenes beste på 200.

Minst like hoppende glad som Line var Anne Dolvik, som stormet inn til 23,63 og plass som nummer seks gjennom alle tider! Og vi gjentar vinden: + 1.2!

- Neste år? Det er ikke bestemt hva jeg skal satse på, og jeg har ikke peiling. Dette er noe jeg må diskutere med dem rundt meg. Jeg håper på å få plass på en 400 meter i Zagreb, men ventelisten der skal være lang, sa Line.

- 400 meter hekk som Karsten…

- 400 meter hekk har vært tanken lenge. Det er ikke så mange som har lyst til å løpe den. Selv har jeg fire løp og med en pers på 62,73 fra 2009 i en sesong hvor jeg hadde 56 og noe på 400 flat.  Nei, det er en sesong som startet dårlig, men som løsnet under NM. Og disse 20.000 kronene hjelper noe så innmari, kom det fornøyd fra Line.

Slik endte Norsk Tipping Grand Prix 2016:

Karsten Warholm 2233      1          Line Kloster 2147

Filip Ingebrigtsen 2207      2          Astrid Mangen Cederkvist 2090

Snorre H. Løken 2096       3          Tale Ørving og Ida Fillingsnes2082

Eivind Henriksen 2086      4

Markus Einan 2056            5          Anne Dolvik 2076

Sindre Buraas 2055             6          Emily Rose Norum 2066

Og premiesjekkene er på henholdsvis 20.000 til vinneren, 10.000 til nummer to, 6000 til nummer tre, og 2000 hver til nummer fire, fem og seks.

Bak Karsten Warholm leverte Mauritz Kåshagen også en solid 400 meter, inn til 46,96. Under: Slik mottok Line Kloster beskjeden om at hennes 23,40 var prestert i godkjent vind.

Filip Ingebrigtsen imponerte voldsomt på 3000 meter. Ingen tett spurt her, for konkurrentene er tatt igjen med en runde.

Rått og godt forsøk av Filip

Med broder Henrik heiende fra sidelinjen, satte Filip Ingebrigtsen et visst press på Karsten Warholm gjennom knallsterke 7.49,70 på 3000 meteren. Norsk årsbeste og en helhjertet forsøk på å måle seg opp mot Marius Bakkens norske rekord på 7.40,77.

De første 1500 var booket til fire minutter jevnt, deretter overtok Filip showet og demonstrerte en løpsstyrke det virkelig luktet ikke bare svidd av, men også av veldig god kvalitet. Både de på tribunene og de som var i samme feltet fikk se hvilket nivå Filip nå ligger på.

- Det er norsk årsbeste og pers, og da er jeg fornøyd, sa Filip, som innrømmet at det ble tungt mot slutten. Det var tøft «å pushe i vinden» og det hadde hjulpet med en mann til som kunne holde farten oppe litt til.

På sidelinjen sto broder Henrik og støttet seg til krykkene etter mandagens operasjon for å få fikset en plagsom og vond tå.

- Det virker som om operasjonen er vellykket. I hvert fall var det ordene til Ove Talsnes, som utførte operasjonen, sa Henrik, og Talsnes er ikke bare forbundets lege, men han er også en merittert mellomdistanseløper.

Nyopererte Henrik Ingrbrigtsen stilte opp og støttet brodre Filip i Kristiansand. Imorgen er det trolig krykker for Trine Mjåland også. Her behandles hun av stevnets lege, Stian Flo, mens friidrettskretsens daglige leder, Jon Fjell, er bekymret tilskuer.

Trine Mjåland skadet

Trine Mjåland hadde flere roller i stevnet, både som hare og speaker men allerede i den første oppgaven var ulykken ute:

Som hare på 800 meteren, kom Trine ut av første sving før hun seilte inn over sargen og segnet om på gresset med et skrik.

Det kan høyst trolig dreie seg om en alvorlig skade i «seneplaten» under fotbuen. Antagelig samme type skade som Margrethe Renstrøm pådro seg under OL i London for fire år siden.

- Jeg skulle akselerere ut av svingen, og da hørte jeg at det knakk under foten, sa en betuttet Trine, som straks kom under kyndige hender av stevnets lege, Stian Flo, som ønsket at Trine skulle ta en grundig sjekk allerede torsdag.

Ida Fillingsnes fullførte 800 meteren til 2.07,38, hvorpå hun stilte sporty opp og tok Trines rolle som hare på 3000 meteren der Kristine Helle fikk god drahjelp inn til 9.41,24.

Flere vil ha finale på Bislett neste år

Planleggingen av neste års serie elitestevner er allerede i gang. Nå skal både Norges Friidrettsforbund og Friidrettens Venner sette seg ned og evaluere årets serie. Fra flere utøvere ble det iløpet av onsdagen ytret ønske om at det må bli finalestevne på Bislett neste år og at man åpner i Kristiansand med Hamar som det midterste stevnet. Og at de to første stevnene blir lagt til juni.

Det ble klaget over dårlig deltagelse i Kristiansand, men de som stilte opp, leverte resultater «så det holdt». Arrangøren kan smykke seg med den ferske norske rekorden til Karsten Warholm og en forrykende 3000 meter signert Filip Ingebrigtsen.

Ellers bød onsdagen på 69.60 i sleggeburet av Eivind Henriksen, mens Sigrid Borge i motsatt ende hev spydet 55.15 meter avgårde.

I tillegg kunne Henrik Carstens fra Friidrettens Venner slippe nyheten om en helt ny utøverpris der utøverne skal komme med sine forlag på en person som ikke bare er en god utøver, men samtidig en god lagbygger. Utøverne skal så stemme på kandidatene, vinneren for 10.000 kroner pluss heder og ære!

 Resultatene fra Kristiansand:

http://res.andro.no/resultater.asp?dag=1&det=t