jakobnrk.jpg
Nesten 1,4 millioner seere fulgte NRK sin sending da Jakob Ingebrigtsen tok EM-gull på 1500 meter. Foto: Eirik Førde.

NRK med solide TV-tall og ny friidrettsavtale

Norsk Friidrett er populært som aldri før. NRK opplevde meget sterke seertall fra Berlin, og nesten 1, 4 millioner seere så Jakob Ingebrigtsen løpe inn til gull i på 1500 meter. I tillegg er det klart at kanalen har sikret seg rettighetene til de neste fire europamesterskapene og de tre neste verdensmesterskapene.

Det norske tv-publikummet kjente sin besøkelsestid. Aller flest seere - 1.372.000 av dem - samlet seg da Ingebrigsten løp inn til gull på 1500 meter. Hele sendingen på NRK1 hadde et snitt på 865.000 seere, men den siste timen hadde i snitt over én million seere og en andel på 69,5 prosent, skriver Kampanje.

Da Ingebrigtsen sjokkerte friidrettsverden med sitt andre gull lørdag kveld, samtidig som storebror Henrik løp inn til sølv, satt på det meste 1.145.000 seere foran tv-skjermen. Hele denne sendingen hadde et snitt på 747.000 seere og en andel på 70,4 prosent.

- Dette er formidable tall som viser at publikum setter pris på formidable prestasjoner. Det er verdensklasse både av utøvere og teamet bak produksjonen. Vi har fulgt friidrett gjennom mange år og har hatt troa på en ny gullgenerasjon. Nå er den her. Vi har mye å glede oss til framover med de neste EM- og VM-ene, sier NRKs sportssjef Egil Sundvor til Kampanje.

Også Karsten Warholm leverte varene med gull i 400 meter hekk torsdag kveld. Da var det på det meste 914.000 nordmenn som fulgte med på NRK1. Sendingen fra 19.30 til 21.00 hadde et snitt på 685.000 seere og en andel på 66 prosent.

Nye rettigheter

Samtidig opplyser kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen i intervju vist på statskanalen lørdag at NRK har sikret seg nye friidrettsrettigheter.

- I dag har vi inngått en avtale der vi er sikret rettighetene til de fire neste europamesterskapene og de tre neste verdensmesterskapene, sånn at vi skal følge disse norske utøverne videre. Flere utøvere kommer også til å komme de neste sju-åtte-ni årene, sa Eriksen.

Neste års VM i friidrett går i Qatars hovedstad Doha, mens det i 2020 er EM i Paris. I 2020 skal det så kjempes om VM-medaljer i amerikanske Eugene.