3-sjoers 705x405.jpg
Foto: 3sjoers.no

Kommende mosjonsløp i november

Den kalde fine tida er kommet, men det er fortsatt godt mulig å løpe rundt omkring i Norge. Vi tok en prat med 3-sjøersløpet og Bislett 24-timers.

En rekke spennende løp: 
På vår terminliste er det enkelt å sortere ut løp etter både måned, fylke eller type løp. Et kjapt søk for november viser at det fortsatt arrangeres en del løp. I Bergen arrangerer Varegg Night Run Bergen. I Stavanger er det igjen klart for 3-sjøersløpet, mens man i Sandnes fortsetter med Arborettrimmen. På Østlandet holder Ull/Kisa sitt Vintermaraton, mens Romerike Ultraløperklubb arrangerer Bislett 24-timers. Lenger ned finner du en oppsummering av noen av dem.

Bislett 24-timers: 
Lørdag 23. november arrangeres igjen Bislett 24-timers. Det ble startet for første gang i 2008 av Spiridion LLL, og overtatt av Romerike Ultraløperklubb for tre år siden. Olav Engen forteller om bakgrunnen for løpet:

- Løpet kom i gang fordi man ønsket å arrangere et årlig 24-timersløp i Norge etter tre år med suksess for 6-timersløp. Dessuten hadde vi en unik arena under Bisletts tribuner, og denne innendørsarenaen skiller seg ut fra ordinære innendørsbaner og er med 546 meters lengde perfekt til formålet – selv om det er for trangt til at alle som har lyst til å løpe får være med.

Løpet har i alle år vært svært populært, og plassene går ofte kjapt. Det fikk arrangørene merke godt i år.

- Løpet har plass til 160 deltagere, og er tidlig utsolgt hvert år. I år åpnet påmeldingen 1. mai og var utsolgt dagen etter. Det er noe omsetting av plasser, så etternølere kan ha en liten mulighet til å komme med.

Annethvert år inngår dessuten Norgesmesterskapet på denne distansen i Bislett 24-timers, og Engen forteller om hva slags innvirkning det har for løpet.

- Løpet er det samme, men presset fra norske deltagere er større og færre utenlandske løpere rekker å melde seg på. Tidligere var det flere parallelle distanser, det er ikke lenger aktuelt rett og slett av plasshensyn.

Her finner dere alt av nyttig info om løpet.

3-sjøersløpet: 
Lørdag 9. november arrangerer GTI Friidrettsklubb 3-sjøersløpet. Det er et fint halvmaraton på tampen av sesongen, som for første gang ble arrangert i 2006. Vi tok en prat med løpsleder, Johannes Økland:

- Idéen bak 3-sjøersløpet er å ha en flott halvmaratonløype i de joggeløypene som blir brukt mest i Stavanger, og å ha det på et tidspunkt der det er få andre alternativer. Noen av styrkene til løpet er arrangementstidspunktet der man har hele høsten på å trene seg opp, 14 dyktige fartsholdere hvert femte minutt, gratis bilder, flott medalje, stemninga i løypa, dyktige speakere og en god lapskaus etter målgang.

Løypa svinger seg gjennom kjente områder i Stavanger-regionene, og appellerer til mosjonister over hele landet. Økland forteller at fokuset er på underlaget:

- Traséen går rundt de tre innsjøene Store Stokkavatn, Hålandsvatnet og Mosvatnet, og gjør at storparten av traséen er på grus. Betoningen av at det er et halvmaraton er dempet. Fokuset er på at det er en naturløype på herlig underlag, og gleden med å løpe. 3-sjøersløpet kjøres som eneste løp, for å ha 100 prosent fokus, og gjennom det sikre en best mulig kvalitet.

Det så en stund mørkt ut med tanke på påmelding. Først etter at Ryfastløpet var gjennomført, tok det seg kraftig opp.

- Siste påmeldingsdag er fredag 8. november, og vi kjører ingen etteranmelding på løpsdagen. Faktisk ble vi utsolgt på takket vi hadde satt på 2200 deltakere. Vi klarte å snu oss rundt og kunne legge ut 300 ekstra plasser. Disse ser nå også ut til å fyke ut, så her gjelder det om å benytte sjansen mens den er der om du ønsker å prøve ut løpet.

All informasjon om løpet finner du her.

Løp i Norge i November: 
Du finner alle løp i Norge på vår terminliste samt på våre facebook-sider. Omtale av samtlige har vi naturlig nok ikke kapasitet til, men et knippe varierte løp for store og små rundt om kring i landet kan nevnes

Night Run Bergen (Hordaland, Bergen) – 5. november

Artig konsept der alle deltakere løper med hodelykt. Varegg står som teknisk arrangør, med SpringTime Group i ryggen. Magisk stemning og unik atmosfære, og en varierende trasé på rundt 8,6 kilometer. Nevnte vi forresten de selvlysende medaljene?

Søgne Morothon (Vest-Agder, Søgne) – 9. november

Søgne Friidrett og Søgne Skiklubb står bak denne nyvinningen som arrangeres for sjette gang. Markedsfører seg som Sørlandets desidert tøffeste terrengløp, og har endret navn fra marathon til morothon. Opererer med langmoro (21 km), kortmoro (10,5 km) og Kidzmoro.

3-sjøersløpet (Rogaland, Stavanger) – 9. november

Se omtale og intervju lenger opp.

Arborettrimmen (Rogaland, Sandnes) – 16. november

Arborettrimmen arrangeres fire ganger i månedene oktober og november av Sandnes friidrett. Her finnes både minitrim for de yngste, kort løype, mellomlang løype og lang løype. Medaljer til de som har vært med to ganger. Saft og havresuppe til alle.

Jessheim Vintermaraton (Akershus, Ullensaker) – 17. november

Ull/Kisa inviterer nok en gang til vintermaraton i sentrumsnære omgivelser på Jessheim. Her finnes både hel- og halvmaraton, samt 10 kilometer. Start, mål og runding foregår på nye Jessheim Friidrettstadion, og arrangøren hevder selv at årets løype trolig blir Norges enkleste og raskeste sløyfe.

Bislett 24-timers / NM 24-timers lø (Oslo) – 23. november

Se omtale og intervju lenger opp.

Dette var kun et utvalg av løp denne måneden. 
Vi oppfordrer ellers til å besøke våre terminlister for samtlige løp utenfor bane, samt via våre arrangementssider på facebook.

Da er det bare å ønske alle lykke til!