filip55.jpg
Filip Ingebrigtsen. 3:30.01. Norsk rekord på 1500 meter. Arkivfoto: Eirik Førde.

Norgesrekord av Filip og Europarekord U20 av Jakob

Hvilken historisk kveld for norsk friidrett:  Filip Ingebrigtsen fra Sandnes med norsk rekord på 1500 meter 3.30.01.  Lillebror Jakob med europeisk rekord U20 på 3:31.18. Og årsbeste i Europa på hinder av Karoline Bjerkeli Grøvdal fra Tjalve.

Resultater IAAF Diamond League Monaco

Race analysis 1500 meter

Hviken kveld i Monaco. 
Både Filip og Jakob løp under storebror Henriks gamle norske rekord på 3:31.46, og de er nummer en og to på årets Europa-statistikk.

Faksimile av åpningssiden til EA.

Filip er nummer seks i Europa gjennom alle tider. Jakob nummer seksten.
Filips tid er ny nordisk rekord.
Jakobs resultat er nummer fem i verden U20 gjennom alle tider, og han smadret den 23 år gamle europeiske U20-rekorden på 3:35.51. 



- Helt sykt. Helt sykt. Dette er drøyt. Vet ikke hva jeg skal si. Jeg trenger litt tid til å fordøye dette, sa Jakob til NRK.

- Jeg er fornøyd. Det å sette rekord på bestilling handler også om å gjøre det. For to måneder siden fryktet jeg at jeg ikke ville være her. Men når jeg snur meg og ser den "idioten" av en bror følge opp. Det er sterkt.
- Fortsatt litt irriterende ikke å vinne, sa Filip til NRK.

Faksimile av lørdagens VG.

- Jakob kan ta VM- og OL-medalje (Stavanger Aftenblad).

- Ellevilt av Ingebrigtsen-brødrene (NRK).

- Det var disse tidene jeg hadde håpet å løpe om 5-10 år (NRK).

- Utrolige rekorder (VG).

Karoline Bjerkeli Grøvdal satte årsbeste i Europa på 3000 meter hinder med 9:18.36 - også sesongbeste med ti sekunder, mens Beatrice Chepkoech fra Kenya knuser verdensrekorden og vinner på 8:44.32.

- Helt greit å være gullkandidat i EM (NRK).

- Årsbeste og et steg i riktig retning, sa Karoline til NRK.
- Det føltes tungt fordi jeg løp mye alene, men jeg så det gikk fort nok. Jeg er veldig fornøyd taktisk. Det var årsbeste med ti sekunder, men jeg føler meg fortsatt tungtrent. Nå skal jeg slappe av frem til EM.