MOSJON WEB.jpg

Norges Friidrettsforbund utdanner løpetrenere

Norges Friidrettsforbund inviterer til løpetrenerkurs 1. april på Bislett Stadion. Kurset retter seg mot deg som allerede er, eller som har planer om å være, trener for en løpegruppe i friidrettsklubben. Med løpegruppe mener vi i denne sammenhengen en gruppe for mosjonister som konkurrerer eller ønsker å konkurrere i løp utenfor bane.

Det er mange friidrettsklubber som tilbyr løpegrupper for ulike nivåer. Løpegrupper er en flott og sosial måte å trene på, og det er ofte enklere å starte enn man tror. Etter forespørsel fra friidrettsklubbene har Norges Friidrettsforbund laget et kursløp som vil utdanne sertifiserte løpetrenere.

Kurset skal gjøre treneren i stand til å lede, planlegge og gjennomføre trening for en gruppe løpere med ulike forutsetninger og mål. Modulene i kurset vil gjøre løpetreneren i stand til å dra i gang og lede en lokal løpegruppe. Treningslære, treningsplanlegging, løpeteknikk, skadeforebygging, trenerrollen samt treningsledelse er noe av det deltakerne vil bli kurset i.

- Målgruppen er treneren som allerede leder eller ønsker å lede en løpegruppe i klubben, sier Kompetanseansvarlig og kursleder Veslemøy H. Sjöqvist.

Kurset er et prøveprosjekt med begrenset antall plasser, så her er det førstemann til mølla!
Blir det en suksess vil det trolig settes opp 1-2 kurs til i løpet av høsten 2017.

Dato: Lørdag 1. april 2017.
Pris: 300 kroner (inkludert kaffe og enkle mellommåltid, ta med matpakke).
Sted: Bislett stadion, Oslo (Arne Haukvik-rommet og friidrettsbanen)
Påmelding her.

Hvorfor løpegruppe?
- Det kan være flere gode grunner til å starte en løpegruppe i din lokale friidrettsklubb, sier  Fredrik Samuelsen, Marked- og mosjonsansvarlig i Norges Friidrettsforbund. Han nevner blant annet:

- Arrangerer du mosjonsløp har du sikkert merket at kampen om deltakerne blir stadig hardere. Da er det fint å kunne ha et tilbud hele året som trigger løpsgleden og får deltakerne til å trene målrettet mot ditt arrangement.

- Kommersielle aktører som SATSelixia med flere har stor suksess med løpegrupper, det er en enkel og sosial måte å trene på og kan gi klubben gode inntektsmuligheter.

- Skape aktivitet i nærmiljøet. Her når man ofte en ny type medlemmer; de utenfor "friidrettsmenigheten".

- Det kan være et fint tilbud til foreldre på tvers av idretter i det lokalet idrettslaget. Her kan de voksene trene sammen når barna er på trening.

LES MER OG MELD PÅ HER.