Karsten Warholm-3.jpg
Karsten Warholm. Foto: Decabild.

Nok et superløp av Karsten Warholm

Karsten Warholm dundret inn til strålende 47.08 på 400 meter hekk søndag kveld, en tid bare et knippe andre utøvere i verden noensinne har slått. Mer om løpet og annet snacks fra helgen finner du her.

Karsten Warholm leverte nok en gang et fantastisk løp på 400 meter hekk da han løp på Olympiastadion i Berlin søndag kveld. Han tok en soleklar seier på stevnerekord 47.08. Dette er 21 hundredeler bak hans europeiske rekord og bare seks menn, inkludert Dimna-karen, har løpt raskere gjennom alle tider. Tiden er Warholm sin tredje beste noensinne og den niende beste i verden gjennom alle tider.

Det drøyet litt med starten i Berlin der utøverne måtte vente en stund før de fikk gå i blokkene, men det hindret ikke den dobbelte verdensmesteren fra å gjøre et nytt fremragende løp og han viste at formen er ypperlig. Han startet som vanlig knalltøft, men stod distansen meget bra og traff bra på alle hekkene.

Karsten hadde før dagens løp de seks beste tidene av en europeer noensinne og åtte av de ni beste. Han satte sin første europarekord på 400 meter hekk under fjorårets Bislett Games med 47.33. Deretter forbedret han den til 47.12 i London, før han smalt til med 46.92 i Zürich på tampen av sesongen i fjor. Denne sesongen åpnet han med 47.10, tidenes beste sesongåpning av en utøver på langhekken. Deretter ble det 46.87 i Stockholm for noen uker siden, som gjorde at han var første utøver med mer enn ett løp under 47 sekunder. Resultater.

Sterk løping på 600 meter i Trondheim

Sigurd Tveit viste storform før NM med 1:17.88 på 600 meter i Trondheim på lørdag. Denne tiden gjør at han er landets fjerde raskeste på distansen noensinne, delt med Luca Thompson som løp på samme tid på Nesodden i fjor. De to deler også den norske U23-bestenoteringen på øvelsen. Kristiansand-løperen debuterte på distansen og hadde en jevn kamp mot sin treningskompis Kjetil Brenno Gagnås fra Børsa, som løp på 1:18.11. Gagnås perset med over sekundet og er nummer seks i Norge gjennom alle tider. Det ble løpt fort også av tredjemann Tobias Grønstad med 1:18.65. BUL-løperen satte da aldersrekord i G18.

Vladimir Vukicevic fra Vidar deltok i det franske mesterskapet på søndag og ble dessverre disket i finalen på 110 meter hekk. I forsøket ble han nummer to i heat to med 13.70 (-0.4), som viste at formen er god nok til å tukte hans norske rekord på 13.53 fra tidligere denne sesongen.

Tjalves Markus Rooth endte med 49.18 i diskos og 15.35 i kule under Gast-stevnet på Brandbu på søndag, litt bak pers i begge øvelsene. Lotta Flatum Fallingen fra Brandbu var også litt bak pers da hun endte med 48.22 i diskos.

Christine Maria Toogood perset til 4:22.97 under et miksløp på 1500 meter i Sandnes fredag kveld. Gulars Ingrid Kristiansen og Skjalgs Vienna Søyland Dahle løp på 4:25.24 og pers 4:26.67. Sandnes-løper Toogood har bikket 30 år, men har utviklet seg fint i år og senket persen på 1500 meter med flere sekunder, noe som er vel fortjent.

Under Mohagen Bil Cup 6 på Brandbu stadion på lørdag løp Moelvens Sigrid Kongssund Amlie på 56.87 på 400 meter og 2002-modellen forbedret sin personlige rekord med elleve hundredeler.