nm17llano-1x.jpg
Beatrice Nedberge Llano. Foto: Eirik Førde.

Nok en sterk konkurranse av Beatrice Nedberge Llano

Beatrice Nedberge Llano fortsetter sin sterke form i slegge, mens flere lovende utøvere klarte krav til internasjonale juniormesterskap i løpet av helgen. Oppsummering av helgens prestasjoner finner du her, mens fredagens bragd fra Ola Stunes Isene kan du lese om i egen sak.

Triton Invitational:
Beatrice Nedberge Llano fra Laksevåg gjorde nok en fin konkurranse da hun vant slegge fredag formiddag amerikansk tid. Den norske rekordholderen hadde et lengstekast på fine 68.71, noe som gjorde konkurransen til hennes nest beste noensinne. Llano åpnet svakt med dødt og deretter 55.41 i de to første omgangene. Hun hadde da presset på seg og måtte øke i tredje omgang for å få tre nye kast. Bergenseren innfridde og fikk opp 68.71, som gjorde at hun gikk opp i klar ledelse. I de tre siste omgangene ble det 65.42, 67.32 og dødt.

Llano har toppkast som er mye bedre enn tidligere, men er også stabil på et høyere nivå enn hun noensinne har vært. Den tidligere juniorverdensmesteren har kastet fire konkurranser i 2019 og vært over sin gamle pers i samtlige konkurranser. Det er da bare å glede seg til resten av sesongen.

Helene Sofie Ingvaldsen fra Norna-Salhus deltok også i slegge, men ble stående uten resultat etter dødt i alle sine tre kast.

Andrea Rooth stilte også opp i California, da på 400 meter hekk lørdag ettermiddag amerikansk tid. Lambertseter-utøveren gjorde et fint løp og ble nummer seks med 60.82, like bak persen på 60.30. Med den tiden er både kravet til U20-EM og EYOF i boks for den lovende 17-åringen. Rooth er inne som syvende raskeste norske 17-åring gjennom alle tider på langhekken. Med tanke på at kalenderen bare viser april kan hun nok absolutt avansere på den listen i løpet av sesongen. Resultater.

Daegu Marathon:
Forrige helg gikk Daegu Marathon av stabelen i Sør-Korea. Der løp BULs Weldu Negash inn til en tiendeplass med tiden 2:11.48. Tiden er godt under det norske VM-kravet på øvelsen på 2:14.30 og ikke langt bak hans årsbeste i 2018, som var på 2:10.37. Negash gjorde sin debut for Norge under EM i fjor, men måtte da bryte. Resultater.

Samford Alabama Track Challenge:
Emilie Berge deltok i fire øvelser under Samford Alabama Track Challenge på Samford University fredag amerikansk tid og hun vant to av øvelsene. I lengde ble det utendørspers 5.93 (1.1), som hun hoppet i tredje omgang og også på 100 meter hekk ble det seier til Ivelands-utøveren med tiden 14.38 (0.7), to tideler bak årsbeste. I kule måtte mangekjemperen nøye seg med en niendeplass med 11.59, mens hun havnet en plass høyere på resultatlisten på 200 meter etter å ha løpt på pers 25.59 (0.1). Resultater.

Seriestevne kast:
Helle Henriksen Hvidsten fra Modum åpnet sesongen i Tønsberg på lørdag og endte med 56.88 i slegge, som er klar pers og bare 12 centimeter bak kravet til sommerens U20-EM. En som klarte et internasjonalt krav i slegge i stevnet var Truls Engen Olsen fra Løten, som perset til 60.11 med 5kg-sleggen og var da såvidt over kravet til EYOF på 60.00. Engen Olsen er inne på en femteplass i 16-årsklassen i Norge gjennom alle tider.

I jentenes 17-årsklasse vant Breviks Sarah-Christine Kouame Mikkelsen slegge med 53.72, mens Elisabeth Thon Rosvold fra Asker ble nummer to med 49.44. Kravet til EYOF for disse er 56.00, noe Mikkelsen kastet lengre enn i fjor. I vektkast ble det samme rekkefølge, da kastet Mikkelsen pers 17.07 og Rosvold 15.04, resultater ingen norske jenter i 17-årsklassen har vært i nærheten av de siste årene.

Crimson Tide Invitational:
Mona Ekroll Jaidi fra Norna-Salhus satte årsbeste i diskos da hun ble nummer fire med 49.21, snaue fire meter bak persen fra i fjor og forbedring av årsbeste med 97 centimeter. Senere på dagen deltok hun i spyd og allerede i første kast ble det pers 50.22. I andre omgang økte hun til 51.34, som ble hennes lengste kast og hun ble nummer to i konkurransen. Som nevnt i forhåndsomtalen perset Jaidi til 59.13 i slegge natt til fredag norsk tid og sikret seg da en fjerdeplass. Resultater.

Texas A&M Invitational:
Live Haugstad Hilton fra Bergens Turnforening ble nummer ti i lengde med 5.84 (2.4), litt bak årsbeste på 6.04. På 100 meter ble det en 15.plass med tiden 12.06 (4.6). Resultater