Marcus Thomsen. Foto: Astrid Nordhaug

Nok en fin dag under UM i Bergen

Også på andre dag av UM på Fana Stadion i Bergen ble det notert flere mesterskapsrekorder og flere utøvere luktet på aldersrekorder. Marcus Thomsen gjorde nok en sterk kulekonkurranse, mens Martine Hjørnevik løp fort på korthekken i hjembyen. Oppsummering av dagen leser du her.

Forhåndsomtale
Infoside om mesterskapet
Nettsiden til mesterskapet

Thomsen med nok en sterk kulekonkurranse

Marcus Thomsen, IK Tjalve, vant som ventet et suverent gull i kule i G18/19 med 20.88. Årets gullvinner fra junior-EM smadret sin gamle mesterskapsrekord på 19.73 allerede i første omgang da han støtet 20.88. Dette ble hans beste resultat i konkurransen, i andre omgang støtet han 20.87. Thomsen var da rundt halvmeteren bak sin norske juniorrekord 21.36.

Strålende tider på korthekk

Martine Hjørnevik, Norna-Salhus IL, vant et overlegent gull på 80 meter hekk i J16. I lett motvind (-0.3) løp hun inn til 11.23, bare fire hundredeler bak hennes pers, en klar forbedring av mesterskapsrekorden og også aldersrekord i årsklassen med automatisk tidtaking. Både Christine Skodvin og Christina Vukicevic har 11.1 manuelt. Hjørnevik forbedret mesterskapsrekorden allerede i forsøket med 11.32 (+0.3).

Martine Hjørnevik. Foto: Astrid Nordhaug

Pål Haugen Lillefosse, IL Gneist, debuterte på 100 meter hekk med 91,4cm høye hekker. Han vant et soleklart gull på 13.26 (+0.8) og var da bare et lite hundredel bak aldersrekorden til Per Kristian Hanssen fra 1989, som ble oppnådd på nettopp Fana Stadion i tidenes første UM. Dette var forøvrig Lillefosse sitt tredje gull i helgen, for et strålende talent.

Pål Haugen Lillefosse. Foto: Astrid Nordhaug

Også sølv- og bronsevinner i denne klassen kom seg under 14 sekunder. IK Tjalves Markus Rooth tok sølvet på 13.89, mens bronsevinner Andreas Haara Bakketun, IL Gneist, løp på 13.98.

Vilde Marstein, IL Koll, tok et suverent gull på korthekken i J15. Hun fikk fin medvind (+1.6) og løp på pers 11.37, som er syv hundredeler bak mesterskapsrekorden. Marstein viste styrke allerede i forsøket med 11.44 (-1.0).

Vilde Marstein. Foto: Astrid Nordhaug

Weinberg med gull i spyd

Stella Weinberg, Kristiansand IF Friidrett, fulgte opp lillebror Fabian sitt strålende diskosgull i går med å vinne spyd i eldste jenteklasse. Sølvvinneren fra Ungdoms-VM for noen år siden kastet 50.99 og forbedret da Laila Bergskås sin mesterskapsrekord fra 1996 med 91 centimeter.

Sigrid Kleive. Foto: Astrid Nordhaug

I klassen under vant mangekjemper Sigrid Kleive, Ålesund Friidrettsklubb, spyd med 44.66. Hun tok da sin tredje medalje for helgen etter sølv i kule og bronse på 100 meter hekk på fredag.

Vibeke Engen, Oppegård IL, kastet fine 46.50 i spyd i J15 og vant da konkurransen. Hun satte også mesterskapsrekord.

Kasper Sagen, IL Tyrving, gjorde en sterk spydkonkurranse i G18/19. Han hadde hele fem kast over 65 meter, det lengste målte 67.40. Han var da drøye tre meter bak Andreas Thorkildsen sin mesterskapsrekord og 101 centimeter bak sin pers.

Kasper Sagen. Foto: Astrid Nordhaug

Hinder og kappgang avsluttet dagen

På 2000 meter hinder dro Fredrik Sandvik, Askim IF, hele veien. På oppløpet var Petter Myhr, FIK Orion, sterkest og var først over målstreken på pers 5.58.86. Både Sandvik og Myhr fikk gull da sistnevnte løp i G17, mens Sandvik løp i G18/19 og forøvrig fikk tiden 6.01.15, som er pers. Myhr sin tid er drøye fem sekunder bak Henrik Ingebrigtsen sin mesterskapsrekord, han er inne topp 15 i 17-årsklassen gjennom alle tider og nummer elleve i Europa i U18-klassen i år.

Camilla Ziesler, Sandnes IL, tok et soleklart gull på 2000 meter hinder i J17 med 6.58.52 i sin debut på distansen. Tiden fører henne inn som nummer syv i Norge gjennom alle tider i årsklassen.

I yngste jenteklasse på 2000 meter kappgang var det gledelige fem deltakere. Siri Gamst Glittenberg, Laksevåg TIL, tok et suverent gull på 10.22.54 og var da ikke langt bak mesterskapsrekorden. I J16 ble det mesterskapsrekord til Lisa Måren Løseth, Høyang IL- Friidrett, på 9.46.74. Også i eldste jenteklasse J18/19 ble det mesterskapsrekord da Josefin Greiff, Tønsberg Friidrettsklubb, forbedret sin egen rekord til 9.45.57.

Tobias Lømo, IL Koll, satte mesterskapsrekord på 2000 meter kappgang i G17 da han gikk på pers 8.37.67.

Bolstad Raa med helgens tredje gull

Erlend Bolstad Raa, Fana IL, har hatt en meget sterk høydeform på slutten av denne sesongen. Han fortsatte sin fine hopping på hjemmebane og kom seg over 2.05, centimeteren bak pers. Bergenseren, som tok sitt tredje gull for helgen, forbedret da den ni år gamle mesterskapsrekorden.

Erlend Bolstad Raa. Foto: Astrid Nordhaug

Henrik Flåtnes, Tønsberg Friidrettsklubb, tok som ventet gullet i tresteg i G16 med 14.28, ni centimeter bak mesterskapsrekorden til Rune Fantoft, satt på Fana Stadion i 1990.

Sturla IFs Marius Kristoffer Tronslien gjorde en fin trestegkonkurranse da han vant G18/19 med 14.72, pers med 27 centimeter. Også i jentenes trestegkonkurranse ble det gull til Sturla, da med Solveig Cristina Hernandez Vråle som hoppet årsbeste 11.93. Hernandez Vråle tok senere på dagen gullet på 400 meter hekk med årsbeste 62.26, hennes tredje gull i helgen.

Solveig Hernandez Vråle. Foto: Astrid Nordhaug

Som ventet ble det gull til Toralv Opsal, Dimna IL, på 400 meter hekk i G18/19 da han løp på 54.66. Han vant også gull i stav med 4.41 og har en total gullbeholdning i helgen på fire.

Gjert Høie Sjursen, IL Gneist, vant lengde i G17 med 6.66 (+2.7). Han hoppet 6.60 i godkjent vind og var da 30 centimeter bak storebror Amund sin mesterskapsrekord. Erlend Bolstad Raa fikk sin fjerde medalje i helgen da han ble nummer to med 6.49.

Flere fine resultater i de yngste klassene

Stevnet startet tidlig på lørdagen og første vinner ble Sarah Mikkelsen i slegge i J15. Utøveren fra Brevik Idrettslag kastet 51.15 og var da drøye fire meter bak juniorverdensmester Beatrice Llano sin mesterskapsrekord. I sleggekonkurransen i klassen over vant som ventet Helle Henriksen Hvidsten, Modum FIK, med 58.45.

Karoline Jæger, Aremark IF, deltok i EYOF tidligere i sommer og fikk med seg gullet i tresteg i UM i J16 med 11.65. I klassen under vant Madelen Haaheim Sveinungsen, Sørild FIK, høyde med 1.63, som er persforbedring med en centimeter.

Madelen Sveinungsen. Foto: Astrid Nordhaug

IL Kolls Sander Aae Skotheim vant høyde i G15 med 1.88, som er pers med et par centimeter. I klassen over tok Fabian Weinberg, Kristiansand IF Friidrett, sitt andre gull for helgen da han vant kule med 15.23.

Spennende 800m-løp

Pernille Antonsen. Foto: Astrid Nordhaug

Som ventet vant SK Vidars Pernille Karlsen Antonsen 800 meter i J15. Hun løp på 2.17.81 og var da drøye sekundet foran sølvvinner Kristin Maltun Helland, IK Tjalve. Helland tok sølvet på målfoto da bronsevinner Emma Kirkeberg Mørk, IF Hellas, fikk samme tid. I klassen over gjorde Anne Hjorth Arntsen, Kristiansand Løpeklubb, et fint løp og vant på 2.12.90, bare 39 hundredeler bak pers.

Anne Arntsen. Foto: Astrid Nordhaug

På 800 meter i G16 ble det en meget jevn duell om gullet. Nittedal ILs Lars Agnar Hjelmeset gikk seirende ut av duellen med Sem IFs Mouhamed Abounnachat da han løp på 1.57.95 og var tre hundredeler foran Abounnachat.

Abounnachat og Hjelmeset. Foto: Astrid Nordhaug