knm99.jpg
Runa Skrove Falch ble norsk mester på halvmaraton mens Vienna Søyland Dahle ble nummer to og Ida Bergsløkken nummer tre. Foto: Svein Erik Fylkesnes/Arrangøren.

NM-gull til Runa Skrove Falch og Senay Fissehatsion

Runa Skrove Falch senket Susanne Wigene sin løyperekord i 3-Sjøersløpet da hun vant NM i halvmaraton i Stavanger på lørdag. I herreklassen ble Senay Fissehatsion norgesmester.

Nettsiden til løpet
Løpets instagramprofil

Runa Skrove Falch fra Vidar og Senay Fissehatsion fra Tjalve ble norgesmestre i halvmaraton under 3-Sjøersløpet i Stavanger på lørdag. Førstnevnte løp inn til tiden 1.15.32 da hun viste seg å være klart sterkere enn Vienna Søyland Dahle fra Skjalg de siste kilometerne. Dahle måtte ta til takke med sølvet 21 sekunder bak Falch. Tidene må sies å være gode i en løype som ikke er superrask og tiden til Skrove Falch er løyperekord, hun senket Susanne Wigene sin fem år gamle rekord med 12 sekunder. Falch viser at hun er i rute til Valencia Marathon om en måneds tid, der hun jakter persen på 2.36.48 fra Düsseldorf i fjor.

Ida Bergsløkken fra Royal sikret seg bronsemedaljen med tiden 1.19.03 etter å ha hentet inn mye på Tessa Frenay fra Halden på slutten. Frenay løp i mål på 1.19.19 og vant da U23-klassen.

De tre beste i herreklassen i NM. Foto: Svein Erik Fylkesnes/Arrangøren.

Senay Fissehatsion vant herreklassen med tiden 1.07.38, tre sekunder foran Okubamichael Fissehatsion, også han fra Tjalve. Løyperekordholder Ørjan Grønnevig fra Stavanger sikret seg bronsemedaljen med 1.08.16. Nummer fire i mål var Lars Lunde fra Stord med tiden 1.09.55. Dette må sies å være et absolutt godkjent løp av Lunde, som sikret seg gullet i U23-klassen.

Jevnt underveis

Ikke overraskende var det Dahle og Falch som tok kommandoen i løpet i kvinneklassen. Ved første passeringspunkt etter 4,6 kilometer lå disse to i tet og hadde en luke til Tessa Frenay på elleve sekunder. Ved passering 11,7 kilometer lå de fortsatt samlet og luken ned var nå på 48 sekunder. Siste passeringspunkt før mål var 16,5 kilometer og som på de andre punktene var Dahle i tet sekundet foran Falch. Det var duket for et spennende avslutning om å kunne titulere seg som norgesmester og trønderen Falch hadde den klart sterkeste avslutningen.

I herreklassen tok Okubamichael Fissehatsion tidlig ledelsen. Da 4,6 kilometer ble passert var Senay Fissehatsion, Zerei Mezngi, Ørjan Grønnevig og Frew Zenebe Brkineh de eneste som hadde noenlunde kontakt med lederen. Ved passering drøyt halvveis var Okubamichael ensom i tet, ni sekunder ned til Senay og hele 32 sekunder ned til Grønnevig, som lå på tredjeplass. Ved passering 16,5 kilometer hadde Senay tettet luken til Okubmichael, som hadde slakket litt av på farten. Luken ned til Grønnevig hadde økt med åtte sekunder og det var klart at det kom til å bli dobbelt Fissehatsion og dobbelt Tjalve. Senay var sterkest på slutten og tok sin andre seier i 3-Sjøersløpet etter at han også vant for to år siden.

Resultater