hekkeskole_v1.jpg
Vladimir Vukicevic.

NFIF lanserer Vladimirs hekkeskole

Norges Friidrettsforbund jobber videre med øvelsesbankene for de forskjellige øvelsene. Målgruppen er først og fremst trenerne for unge utøvere, men her er det mye relevant også for eldre utøvere. Nå lanserer vi neste del i form av Vladimirs hekkeskole.

Vladimir Vukicevic er vår mest meritterte mannlige korthekkløper og regjerende norsk rekordholder på 110 meter hekk.
Sammen med Norges Friidrettsforbund har han laget Vladimirs hekkeskole som inneholder teori og mange instruktive videoer av øvelser som passer både for løpere, hoppere og selvsagt hekkeløpere.
Vladimir øser av sin erfaring, ønsker å senke terskelen for å bruke hekk i treningen og sier:

- Jeg brenner for friidrett og for korthekk, og ønsker at flere skal få sjansen til å bli glade i å løpe hekk og fortsette med å løpe hekk lenge. Med denne hekkeskolen håper jeg at trenerne får litt flere konkrete verktøy de kan bruke, men også at unge utøvere kan finne inspirasjon ved å se på videoene og høre hva jeg sier om øvelsene og hekkeløping, sier han.

NFIF jobber videre med øvelsesbankene for friidrettsøvelsene og håper at de oppleves som nyttige for trenere og utøvere. Målgruppen er først og fremst trenerne for unge utøvere, men her er det mye relevant også for eldre utøvere. Øvelsesbanken for alle hoppøvelsene, hekk og sprint begynner å bli ferdige og målet er å ha alt ferdig i løpet av høsten 2020.

Å komponere et treningsopplegg blir litt enklere når man har en stor øvelsesbank å ta av, men det er alltid viktig å tenke over hvorfor du bruker den øvelsen du bruker.

Her på friidrett.no sin underside Trening har vi samlet mye stoff som gjelder trening.
Herfra kan du navigere deg inn på utviklingstrappene, sette deg inn i arbeidskrav, lese om treningsplanlegging og trening for de ulike alderstrinnene/utviklingstrinnene og er det lenker til skadefri.no og øvelsesbanker for ParaFriidrett, utøvernes egen øvelsesbank ekstratrening og hele Athletix-øvelsesbanken.