TORE_BUDSJETT.jpg
Tore Hordnes. Foto: Eirik Førde

NFIF-budsjettet for 2017 er vedtatt

Norges Friidrettsforbund vedtok på sitt styremøte 9. desember forbundets budsjett for 2017. Budsjettet har en totalramme på 38,2 millioner kroner, med et budsjettert negativt årsresultat på ca 750.000 kroner.

- Det har vært gjennomført en god og grundig prosess fra både styret og administrasjonen, og jeg vil berømme sistnevnte for det arbeidet som er lagt ned, sier NFIF-president Tore Hordnes.
- Det er imidlertid ingen tvil om at det har vært en tøff og vanskelig prosess. Naturligvis skulle vi ønsket at vi hadde et budsjett som balanserte, og aller helst gikk i pluss. Men vi har valgt å bruke noe av egenkapitalen for å kunne tilby best mulig rammebetingelser innenfor de forskjellige sektorer, dog innenfor de rammene for bruk som Tinget har satt.
- I prosessen har vi valgt å skjerme toppidretten mest mulig, både på senior- og juniornivå. På andre områder har vi måttet redusere kostnadene i forhold til ønsket satsing, og sett på mulige synergi-effekter som gjør at vi kan få gjennomført mest mulig aktivitet for de midlene vi har til rådighet. Innenfor noen strategiske satsingsområder er også prosjekter satt på frys, men det betyr ikke at de ikke vil bli iverksatt frem mot 2020, som er den tidsrammen som vår strategiske plan omhandler.
- Vi jobber også kontinuerlig med å øke inntektene på sponsorsiden. Det er en utfordring at vi går inn i nok en sesong uten en generalsponsor, men alle skal vite at det jobbes bredt på dette området.
- Elitesatsingen er i så måte vårt ansikt utad, og med de prestasjonene som ble levert i 2016 har vi god tro på at vi skal komme lenger på markedssiden, og forhåpentligvis gå ut av 2017 med et bedre årsresultat enn det vi nå har lagt opp til, sier han.