ny-bertrand-doha.jpg
Bertrand Valcin trener Katarina Johnson-Thompson og Kevin Mayer og kommer til Trenerseminaret i november.

Møt gulltreneren på Trenerseminaret i Oslo

Et begivenhetsrikt VM i friidrett er nå over. Vi har nok en gang latt oss fascinere av de utrolig prestasjonene og resultatene som utøverne står for. Vi har hoiet på våre egne fra sofaen, blitt sjokkerte av andre, blitt glad i noen nye profiler og latt oss imponere av svært mange. En av dem som har imponert mest er vinneren av sjukamp, britiske Katarina Johnson-Thompson.

Etter to skuffende sesonger hadde hun mistet motivasjonen og trengte en forandring i treningen og treningshverdagen. Hun vendte seg til Bertrand Valcin som har trent verdensrekordholder Kevin Mayer siden 2008. Det er ingen overdrivelse å påstå at de har lyktes svært så bra etter et eventyrlig VM med britisk rekord og meget nær 7000 poeng (6981).

Kevin Mayers VM ble ikke som de hadde håpet, og en skadeplaget utøver måtte bryte konkurransen. Verdensrekorden hans fra i fjor var dog ikke truet, og det er verdt å trekke frem hans utrolige perser i mangekampøvelsene som er på 10.50- 7.80- 17.08- 2.09- 48.26- 13.55- 52.38- 5.45- 71.90- 4:18.04. 

Nå har du sjansen til å oppleve gulltreneren og verdensrekordtreneren "live". Bertrand Valcin kommer til Oslo og Trenerseminaret 1. til 3. november.
Bertrand brenner for mangekamp og skal på seminaret ha en praktisk seanse i Rudhallen i Bærum med tema:
«A multi specialty session with exercises transferable from one discipline to another».

Søndag morgen holder han fellesforelesning med tittelen:
"Building on a basic foundation for constant adaptation to the person".
Om tittelen sier han at: the idea is to show that I work around the athletic fundamentals to move towards an adaptation of my programming, according to the profiles of the athletes»

Flere høydepunkter gjennom helgen:

Gjert Ingebrigtsen, Frank Brissach, Gunhild Halle Haugen, Eystein Enoksen og Victor Øvregård er noen av våre egne som bidrar på seminaret. Fra Sverige og Storbritania kommer sprint- og hekketrener Benke Blomkvist som i sin tid trente Kallur-søstrene. Diskoslegenden Karlheinz Steinmetz fra Tyskland er pensjonist og kan endelig vie seg 100 prosent til trenergjerningen. Han kommer og skal blant annet gi oss et innblikk i endringen i diskosteknikk fra "før" til nå.

Hele programmet finner du her.

Påmeldingsfirst: 11. oktober via denne linken.

Vi minner om at overnatting ikke er inkludert i seminarpakkene.