Furumo.jpg
Fullpakket startfelt på Furumomila. Foto: Odd Arne Sundhagen

Furumomila og andre løp i oktober

Høsten er i anmarsj og det arrangeres fortsatt godt med mosjonsløp i Norge. Vi har tatt en prat med arrangørene av Furumomila.

En rekke spennende løp: 
På vår terminliste er det enkelt å sortere ut løp etter både måned, fylke eller type løp. Et kjapt søk for oktober viser at det er mange spennende løp i vente utover høsten. Ærverdige Norgesløpet som gjenoppstod i 2017 arrangeres tidlig i oktober, mens herlige Nøklevann Rundt arrangeres i midten av måneden. Norgesmesterskapet i terreng skal i år arrangeres i Frognerparken av SK Vidar, og mot slutten av måneden går raske Hytteplanmila av stabelen. Lenger ned finner du en oppsummering av noen av dem.

Furumomila: 
Lørdag 12. oktober arrangerer Modum FIK Furumomila. Den arrangeres i år for 37. gang, og arrangøren har fokus på å fremme god folkehelse, samt samle alle til en gedigen løpefest. Kenneth Åsland og Per Bjørnar Gundersen forteller at her finnes det noe for en hver:

-  Furumomila har distanser for alle. Fra de helt minste på MiniMila, der mange foreldre med barnevogn dytter poden rundt i sitt aller første løp. Vi har 1,5km for de litt eldre, opp til 12 år. Så har vi også Turmarsjen, og her er det gjerne de litt eldre som deltar, men hele familien kan være med. 5 eller 10km går i samme traseen som Furumomila. I 2018 var det ca. 800 barn som deltok, hvor de fleste kommer fra de lokale skolene i bygda som deltar i skolekampen, der en vandrepokal går til skolen med høyest prosentvis deltagelse.

Åsland og Gundersen forteller at det er et godt samarbeid mellom flere aktører i bygda, og at det allerede er over 700 deltakere påmeldt:

- Furumomila blir arrangert av Modum Friidrettsklubb, med god støtte fra sponsorer, La Sportiva, Nygård Sport, Text&Design, Modum GlassIndustri og Tyrifjord Hotell. Det unike med Furumomila må jo være familiefesten som samler store og små i bygda. Og så skal vi heller ikke kimse av at vi har noen fantastiske turstier å løpe, samt at løypa er også relativt rask til terrengløp å regne, avslutter de to.

Dato for Furumomila er altså 12. oktober, og påmelding er mulig inntil 1 time før start. Det er flotte pengepremier, gavekort, medaljer og pins fordelt til alle deltakere.

Velkommen til folkefest for hele familien – Velkommen til høstens vakreste løpseventyr. Påmelding.

Løp i Norge i Oktober:
Du finner alle løp i Norge på vår terminlistesamt på våre facebook-sider. Omtale av samtlige har vi naturlig nok ikke kapasitet til, men et knippe varierte løp for store og små rundt om kring i landet kan nevnes

Norgesløpet (Akershus, Jessheim) – 5. oktober

Ull/Kisa Friidrett har inngått avtale med de opprinnelige arrangørene om å overta dette ærverdige løpet fra 80- og 90- tallet. Løpet er kvalitetsstemplet fra Norsk Friidrett, og er tredelt med Norgesløpet på 10 kilometer, Norgesjoggen på halve distansen, og et barneløp. Det er en flat og lettløpt trasé og foregår for det meste på asfalt.

Skeikampen Opp (Oppland, Gausdal) – 5. oktober

Motbakkeløp i naturskjønne omgivelser fra foten av Skeikampen til steinbua på toppen. 340 høydemeter fordelt på 2,8 kilometer. Arrangeres av Gausdal Friidrettsklubb og passer for både rolige mosjonister til spreke konkurranseløpere.

Blindernløpet (Oslo) – 8. oktober

Blindernløpet er studentenes eget gateløp i regi av Oslostudentenes Idrettsklubb Friidrett. Den 5 kilometer lange traséen går rundt Blindern, og er en nyvinning som i fjor samlet rundt 100 deltagere. Det er i år kun 300 plasser tilgjengelig, så her gjelder det å være raskt ute!

Furumomila (Buskerud, Modum) – 12. oktober

Se omtale og intervju lenger opp.

Nøklevann Rundt (Oslo) – 12. oktober

Nøklevann rundt har kvalitetsstempel fra Norsk Friidrett og arrangeres av Bøler IF. Løpet har vært arrangert siden 1982, og går rundt flotte Nøklevann i Østmarka. Løpet tilbyr 1 kilometer barneløp, samt 5 kilometer og 10(9,7) kilometer. Allerede er over 900 deltagere påmeldt.

NM-terrengløp (Oslo) – 13. oktober

I forbindelse med SK Vidars 100-årsjubileum, arrangerer i år klubben Norgesmesterskap i terrengløp (lang løype) i Frognerparken. Løpet er allikevel åpent for alle, men krever medlemsskap i friidrettsklubb. Start- og målgang ved Hundejordet. Underlag stort sett grus og gress.

Hytteplanmila (Buskerud, Hole) – 19. oktober

Igjen er det klart for den lettløpte og raske Hytteplanmila. Løpet er sertifisert av Norsk Friidrett, og er dessuten kvalitetsstemplet av det Europeiske Friidrettsforbundet. Løpet går på landeveier litt sør for Hønefoss, i historiske omgivelser. Tiltrekker seg alltid store navn og er dessuten brukt som et «perseløp» for en rekke mosjonister.

Gjesdal Trailrun (Rogaland, Gjesdal) - 20, oktober

Gjesdal IL Friidrett inviterer til terrengløp med start og målgang på det nye flotte friidrettsanlegget på Ålgård. Løpet går i sti opp på Kodlifjellet og Håfjellet og passer perfekt for dem som ønsker å kombinere fjelltur og løpetur. Her finnes både 10 kilometer og 6 kilometer.

HA-løpsfestival (Hedmark, Ottestad) – 27. oktober

I vakre Stange Vestbygd ligger Ottestadstien – en perle av en tursti som slynger seg gjennom kulturlandskapet, med skogteiger, åkerlandskap og utsikt over Mjøsa. Her arrangerer Ottestad IL HA-løpsfestival med tilbud for alle. 15,9 kilometer, 5 km og barneløp.

Dette var kun et utvalg av løp i oktober. 
Vi oppfordrer ellers til å besøke våre terminlister for samtlige løp utenfor bane, samt våre arrangementssider på facebook.