HK-705x405.jpg

Spennende mosjonsløp for liten og stor, over hele landet

Våren har kommet og en rekke ulike løp finnes tilgjengelig for liten og stor over hele landet. Vi har sett litt på hva som er i vente, samt tatt en prat med arrangøren av det splitter nye Frognerparkenløpet.

Holmenkollstafetten: 
Lørdag 11. mai er det tid for «vårens vakreste eventyr», YT Holmenkollstafetten, den 89. i rekken. Aldri før har interessen for stafetten vært større, og det er allerede satt deltakerrekord én uke før løpet med 3320 lag og 50.000 deltakere. Tradisjon tro går traséen fra Bislett/Knud Knudsens plass, opp til Besserud ved Holmenkollen, og via Frognerparken ned igjen til Bislett Stadion. Løypen er totalt 18,5 km fordelt på 15 etapper fra 390 meter til 2840 meter.

Generalsekretæren i Norges Friidrettsforbund er fornøyd med interessen.
- Det er svært positivt at Noregs største idrettsarrangement når nye høyder. Holmenkollstafetten er kanskje landets viktigaste folkehelseaktivitet då tusenvis av mosjonistar trenar i fleire måneder for å komme i form til stafetten», sier Kjetil Hildeskor.

Også styreleder i arrangørklubben Tjalve, Egil Reidar Osnes, gleder seg over interessen og har et sktra øye på eliteklassene i stafetten.
- Holmenkollstafetten er enormt viktig for klubbene. Den knytter sammen utøvere på ulike distanser og ulikt nivå, og styrker klubbfølelsen». Han er spesielt spent på om Tjalve kan revansjere tapene mot BUL og Gular i fjor, og kaller kampen «en herlig rivalisering».

Du kan fortsatt melde deg på her.

Frognerparkenløpet: 
Den nyoppstarta klubben Frognerparken IL arrangerer for første gang Frognerparkenløpet. Løpet omtales som «Oslos vakreste byløp», og tilbyr både 600m barneløp, 5km ungdom, 5km voksen, 10km ungdom, 10km voksen, samt bedriftslag. Løpet går av stabelen allerede i morgen, 4. mai, men det er fortsatt mulig å melde seg på ved oppmøte før start. Løypa starter ved Frognerbadet og følger i sin helhet Frognerparken-Vigelandsparken-Skøyenparken, med målgang på ærverdige Frogner Stadion.

Styreleder i Frognerparken IL gleder seg, og sier til friidrett.no at «Det er sjelden det kommer nye sentrale løp i Oslo, og vi håper at FrognerparkenLØPET får etablert seg som et godt supplement, som vil nå et bredt publikum. Frognerparken er fantastisk å løpe i og FIL jobber for å få lagt nytt løpedekke på Frogner stadion, slik at dette igjen blir en friidretts-arena med varierte aktiviteter gjennom hele året. Ved å kombinere teknologi og trening, fanger vi tidsånden og får forhåpentligvis flere i aktivitet».

I tillegg til selve løpet vil klubben også legge til rette for en rekke aktiviteter for familier og barn inne på Frogner stadion. Her vil man finne alt fra friidrettsaktivitetsløype til basket, mini-tennis, air-track og skateboard.

Alt om Frognerparkenløpet finner du her.

Andre løp rundt om i Norge: 
Det er ellers gledelig å se at det arrangeres en hel haug med ulike mosjonsløp i mai-måned. Du finner samtlige både på vår terminliste og våre helt nye facebook-sider.

Omtale av alle har vi naturlig nok ikke kapasitet til, men et knippe varierte løp for store og små rundt om kring i landet kan nevnes:

Hamarstafetten 4. mai (Hedmark, Hamar):

Stafett som arrangeres hvert år på idylliske Domkirkeodden i Hamar.

Råskinnet 4. mai (Oslo):

Klassisk terrengløp i regi av Oslo-klubben Ready. Fint arrangement for både store og små.

Terråkmila 4. mai (Trøndelag, Bindal):

Fint 10 kilometerløp i naturskjønne omgivelser på fin gruset natursti. Konkurranseklasser fra 12 år og oppover.

Fløibanen Opp 8. mai (Hordaland, Bergen):

Rått motbakkeløp opp traséen til Fløibanen. Distanse på over 800 meter med stigning på 310 høydemeter.

Glommaløpet 11. mai (Østfold, Sarpsborg/Fredrikstad):

Mosjonsløp på grussti langs Glommas siste km fra Sarpefossen til elvas utløp i havet ved Gamlebyen i Fredrikstad.

Lårdal Upp 11. mai (Telemark, Høydalsmo):

Relativt nytt motbakkeløp som arrangeres i vill og vakker natur med utsikt over Lårdal og Bandak. Stigning på rundt 600 høydemeter.

Tordenskioldløpet 14. mai (Trøndelag, Trondheim):

Tradisjonsrikt gateløp i Lade i Trondheim, som har vært viktig for løpsinteresserte i Trondheim i en årrekke. Arrangeres for 40. gang.

Åndalsnesløpet 18. mai (Møre og Romsdal, Rauma):

Fin løype i flott natur på gruslagte stier og litt asfalt. Tilbud til både barn og voksne. Arrangeres for 20. gang.

Lyngen Halvmaraton 26. mai (Troms, Lyngen):

Tradisjonsrike Lyngen Halvmaraton er av de eldste landeveisløpene i Tromsø, og et av våre nordligste halvmaraton.

Vi oppfordrer ellers til å besøke våre terminlister for samtlige løp utenfor bane.