NSM 705x405.jpg
Nordmarka Skogsmaraton avholdes 15. juni 2019 og arrangeres for 26. gang. Foto: NSM

Kommende mosjonsløp i juni – muligheter for alle

Juni er høytid for mosjonsløp i Norge, og på vår terminliste finner du over hundre ulike løpsarrangement bare denne måneden. Her følger en liten oppsummering av noen av godbitene som er i vente.

Jentebølgen: 
Norges største trimløp for jenter, Jentebølgen, er en sosial, morsom og sprek happening for jenter i alle aldre. Arrangementet arrangeres over hele landet, og onsdag 5. juni går løpet av stabelen i både Trondheim og i Sandnes.

I Trondheim arrangeres Jentebølgen av NKS (Norske Kvinners Sanitetsforening), som ved hjelp av Strindheim IL Friidrett har vokst seg til et stort arrangement og en stor folkefest. Traséen går gjennom Midtbyen og strekker seg over 5 kilometer.

I Sandnes er det Rogaland Friidrettskrets som står for regien. Daglig leder i Rogaland Friidrettskrets, Signe Emilsen, jobber intenst dagen før løpet og forteller om stor pågang fra deltagerne:

- Vi har 850 påmeldte og regner med å nå over 900 deltagere. Det er meldt om supervarme og hele 27(!) grader, så dette blir en het affære.

Emilsen mener at lavterskelfokuset er viktig:

- Jeg tror arrangementet betyr mye for mosjonistene i og med at det er lavterskel uten tidtaking. Vi tar kun tiden på de 20 første i mål. I tillegg har vi mange spennende premier som trekkes på startnummer.

Etteranmelding på Jentebølgen Trondheim gjøres på arena i Munkegata onsdag fra kl. 11.

Etteranmelding på Jentebølgen Rogaland gjøres på Kvadrat Inngang C onsdag mellom kl. 15 og kl. 19.

Nordmarka Skogsmaraton:
Nordmarka Skogsmaraton strekker seg tilbake til 1994, og arrangeres i år for 26 gang! Det er landets største maraton i skogen, og deres DNA er nettopp skogen, med trasé gjennom Nordmarka og start og mål ved Sognsvann. Starten på løpet var det Jernbaneverket som hadde (Jernbanens IL), men for en god del år siden kom Lyn med i bildet og tok over løpet etter ønske fra JIL. Daglig leder i Lyn Ski og koordinator for løpet, Annik Bjørndal, gleder seg:

- Vi er det eneste maraton i Nordmarka, som jo er byens grønne perle! Her løper man gjennom hjertet av Nordmarka! Løypa er fin og hovedsaklig grus, og vi har godt med matstasjoner i hele løypa både for maraton og halvmaraton.

Å arrangere et så stort løp krever sitt, og arrangøren har rundt 180 mann på jobb under selve løpsdagen – på arena og til skogs.

- Vi merker løyper, bemanner mange stasjoner i marka, har mange leger på plass, og bemanner naturligvis også arenaen godt. Her skal ingen føle seg glemt. Våre oppsamlere/følgere sykler dessuten, så her setter vi ingen fotavtrykk i naturen.

Med start og mål ved Sognsvann er det både sentralt og enkelt for både løpere og publikum med tanke på adkomst.

- Løpet er både grønt og eksotisk, og vi har en del utlendinger som også er med på grunn av dette. Men, det er et hardt og langt løp med mye stigning. Maraton med henholdsvis 770m og halvmaraton med 635m stigning. De som løper NSM bør være skikkelig stolte av seg selv.

Nordmarka Skogsmaraton arrangeres 15. juni, og alt om løpet finner du her.

Andre løp rundt om i Norge: 
Du finner ellers alle løp i Norge på vår terminliste samt våre helt nye facebook-sider.

Omtale av alle har vi naturlig nok ikke kapasitet til, men et knippe varierte løp for store og små rundt om kring i landet kan nevnes:

Sommernattsløpet Bergen 8. juni (Hordaland, Bergen)

Sommernattsløpet i Bergen er løpet der du løper inn i solnedgangen i Nygårdsparken. 5 kilometer i en lettløpt løype.

Lustraløpet 10. juni (Sogn og Fjordane, Luster)

Landeveisløp over 10 kilometer i naturvakre omgivelser i flotte Luster i Sogn og Fjordane. Her lages premiene av lokale produsenter/kunstnere

Birkebeinerløpet 15. juni (Oppland, Lillehammer)

«Norges fineste terrengløp» trenger kanskje ingen nærmere presentasjon? 21 km lang løype i fint skogsterreng på underlag av sti, kjerreveg, sykkelstier og gamle OL-løyper

Midnight Sun Maraton 22. juni (Troms, Tromsø)

Over 6000 løpere fra hele verden kommer for å løpe den 30.utgaven av Midnight Sun Maraton, i sommernatta i Tromsø. Et unikt løp på mange måter!

Viking Challenge 22. juni (Telemark, Rjukan)

Regnes som en av de mest naturskjønne løypene som finnes i Norge. Har tre ulike løypetraséer som passer til alle ambisjonsnivåer. Starter på Rjukan med mål om å nå Gaustadtoppen på 1883 meter.

NM i motbakkeløp, Mefjellet opp 22. juni (Møre og Romsdal, Valldal)

Årets NM i motbakkeløp går av stabelen ved Fjøra i Møre og Romsdal, og beveger seg oppover Mefjellet med mål 1100 m.o.h. Ettersom dette er et Norgesmesterskap må den påmeldte være medlem i en klubb tilsluttet Norges Friidrettsforbund.

Dette var kun et utvalg av løp i Juni.
Vi oppfordrer ellers til å besøke våre terminlister for samtlige løp utenfor bane, samt våre arrangementssider på facebook.