Fra Nyttårstrimmen i fjor

Kommende mosjonsløp i desember

Jula nærmer seg, men fortsatt finnes det løp å være med på utendørs. Denne måneden har vi tatt en prat med arrangørene av Nyttårstrimmen.

En rekke spennende løp:
På vår terminliste er det enkelt å sortere ut løp etter både måned, fylke eller type løp. Et kjapt søk for desember viser både juleløp, stafetter og nyttårstrim. Vestlandet er nok de som har det beste utvalget med tilbud i både Bergen, Osterøy, Ågotnes, Undheim og Egersund. Ellers kan Østlandet by på løp i Lørenskog og i Porsgrunn/Skien. Lenger ned finner du en oppsummering av noen av dem.

Nyttårstrimmen – Årets sprekeste avslutning:
Tirsdag 31. desember arrangeres Nyttårstrimmen for 45(!) gang! Løpet er et mosjonsløp i Grenland med start i Porsgrunn og målgang i Skien. Helt siden 1975 har altså løpet holdt det gående sammenhengende hver nyttårsaften. Vi tok en prat med arrangøren:

- Bakgrunnen for løpet var at noen personer i Gjerpen friidrett hadde lyst til å forsøke og få til et treningsløp mellom Porsgrunn og Skien. Året etter var det mere organisert og det kom flere som var interessert. Det som var så spesielt det første året, var at toget plutselig kom og bommen gikk ned. Flere løpere ble da stående igjen, forteller løpsleder Otto Djuve.

Siden den gang har det gått slag i slag og interessen har vokst. Etterhvert kom også Herkules friidrett med som arrangør. Djuve forteller at det byr på enkelte utfordringer å arrangere løp på denne tiden.

- Vårt løp arrangeres hvert år på nyttårsaften klokka 14:00, og det har det gjort siden 1975. Noen ganger er det bar asfalt, mens andre ganger er det snø og is. Været og temperaturen kan selvfølgelig være en utfordring, men på alle disse årene har det kun hent én gang at vi har måttet avlyse på grunn av sterk kulde.

Løypa er kontrollmålt og er 10 kilometer lang. Her har man mulighet til å melde seg på helt frem til løpsdagen.

- Påmeldingen er på nyttårstrimmen.no og er åpen helt frem til kl. 13:45 på løpsdagen. Startnummer kan hentes på Arkaden i Skien fredag 27, lørdag 28 og mandag 30. desember fra klokka 14:00. Etteranmelding i Sparebank 1 Telemark i Porsgrunn fra klokka 11:00 på løpsdagen.

Under finner dere alt av nyttig info om løpet:

Løp i Norge i Desember:

Du finner alle løp i Norge på vår terminliste samt på våre facebook-sider.

Omtale av samtlige har vi naturlig nok ikke kapasitet til, men et knippe varierte løp for store og små rundt om kring i landet kan nevnes:

Kystbykarusellen 2019/2020 – (Hordaland, Fjell) – 9. desember

Ågotnes Triathlonklubbs friidrettsgruppe står bak «Norges eneste vinterkarusell med garantert varmt og tørt vær! En artig variant der arrangøren bruker et garasjeanlegg med distanse på 5 km. Du løper ned fire ulike plan, før du skal tilbake igjen like mange. Løpet kan i tillegg by på 5x1 kilometer stafett. Et virkelig spennende arrangement for store og små!

Romjulstrim og stafett (Rogaland, Time) – 28. desember

Artig trim i romjula med løyper på 4 eller 8 kilometer ved Melsvatnet i Time. Løpet tilbyr også en 3 x 4 kilometer stafett. Det er Undheim IL som står bak arrangementet. Starttid er allerede 10:00!

Nyttårsløpet 2019 (Rogaland, Egersund) – 31. desember

I år fyller Egersund Idrettsklubb 100 år, og hva passer vel ikke bedre med å runde av året med et nyttårsløp til ære for jubilanten? Løpet passer for hele familien, og slynger seg rundt i lysløypa. Et koselig lite løp som også har barneløp for de minste. Løpet er for øvrig også sertifisert av Norges Friidrettsforbund.

Nyttårstrimmen (Vestfold, Porsgrunn/Skien) – 31. desember

Se omtale og intervju lenger opp.

Dette var kun et utvalg av løp denne måneden.
Vi oppfordrer ellers til å besøke våre terminlister for samtlige løp utenfor bane, samt via våre arrangementssider på facebook.