Promobilde2 Trenersem.JPG
Trenerseminaret 2017 byr på et variert program.

Meld deg på Trenerseminaret 2017

Programmet for årets Trenerseminar er klart og det blir et bredt program for alle øvelsesgrupper. Ungdomstrening er et nøkkelord.

Seminaret innledes som vanlig med felles sesjoner på fredag ettermiddag og kveld, der president i NFIF, Ketil Tømmernes skal innlede med å snakke om "Treneren i norsk friidrett". Den påfølgende debatten ledes av Eystein Enoksen.Konferansehotellet innbyr for øvrig til mye god drøs og nettverksbygging i pausene.

Festmiddag med prisutdeling

Nytt av året er festmiddagen på lørdag kveld der Friidrettens venner skal dele ut prisene som de vanligvis deler ut i forbindelse med Kompetansehelgen i januar. Da NFIF har valgt å flytte neste års kompetansehelg til november og samkjøre denne med Trenerseminaret, er det deltakerne på årets Trenerseminar  som får sjansen til å gjenoppleve noen av sesongens mange sportslige høydepunkter og hylle dem som stod for dem under festmiddagen på lørdag kveld.

Fagprogrammet

Sprint/hekk

Sørild og Grimstad har nettopp fått seg friidrettshall, men har før hallen kom levertesterke resultater i flere år. Ingvild og Even Meinseth, Sara D. Jensen og Karoline Daland er blant utøverne som er i Norgestoppen. Trenerne for disse utøverne, Sølvi og Frank Otto Meinseth, kommer på årets seminar. Sølvi har 20 norske seniormesterskap på 100m, 200m og 400m. Hun hadde norsk rekord på 400m i 26 år. Frank Otto har vært en toppløper på 800m med 1.48 og spilt fotball på øverste nivå.
Polske Rafal Has har en imponerende merittliste som trener. Hans junior og seniorsprintere har et drøss av internasjonale medaljer de siste 10 årene. Han har både erfaring som sprinttrener, bob trener og mangekamptrener. Rafal skal snakke om 100-400m trening, styrketrening for sprintere og ha en praktisk økt.
Jan May er tysk forbundstrener på 110m hekk. Han skal snakke om både sprint- og hekketrening.
Bjørn Johansen skal forelese om "Myter innenfor sprinttrening". Selv har han en mastergrad i kroppsøving og trenerstudiet fra NIH. Selv aktiv sprinter på 80- og 90-tallet og er sprinttrener i Ranheim.

Mellom- og langdistanse

Arturo Casado er spansk tidligere mellomdistanseløper med 3:32 på 1500 meter og har tatt en doktorgrad på kenyanske eliteløpere. Skal holde to forelesninger.
Ingrid Kristiansen skal holde to forelesninger og trenger vel ingen videre introduksjon.
Jostein Hallen er professor og seksjonsleder ved seksjon for fysisk prestasjonsevne på Norges Idrettshøgskole. Jostein er tidligere løper og har en fortid som trener i Tjalve. Skal holde en forelesning om utholdenhetstrening og pubertet.

Kast

Vesteinn Hafsteinsson skal holde to foredrag om diskos og kule rotasjon og to foredrag om styrketrening og treningsplanlegging som passer for alle kasttrenere. Han kastet selv 67.64m i diskos i 1989. Han la opp som aktiv utøver i 1996 og har siden dette vært trener. De mest kjente utøverne han har trent er Joachim Olsen, Gerd Kanter og Daniel Ståhl. Han er også trener for Marcus Thomsen, Simon Gustafsson og Fanny Roos m. fl.
Jørund Årdal skal holde en forelesning om hvordan "komme i gang" med sleggekast. Jørund har over 20 års erfaring som kasttrener for ungdom/junior/senior på nasjonalt toppnivå med slegge som spesialfelt, og han har trent fram over 150 medaljer i norske mesterskap.

Hopp

Vi har endelig lyktes med å få Yannick Tregaro til Trenerseminaret. Er tidligere høydehopper som allerede som 21-årlng tok over treneransvaret for OL-gullvinner Christian Ohlsson. Yannick skal holde tre  forelesninger hvorav en er praktisk.

Generelt

Lars Arne Andersen er tidligere landslagsturner og utdannet fysioterapeut. Nå er han tilknyttet seksjonen for motorikk og teknikk i OLT sentralt og OLT Vest. Han skal holde en forelesning om skadeforebygging og teknikk.

Athletics365

Scott Grace er mannen bak det prisvinnende konseptet Athletics365. Han er England Athletics' mentor for trenere til ungdomsutøvere. Han har britisk friidretts trenerutdanning på nivå 4. Det blir ett eget program for de som ønsker å følge Scott utover hans forelesning på fredag.

Påmelding  og hele programmet finner du på: https://mosjon.friidrett.no/trenerseminaret2017