En mørk november ettermiddag fristet Sunn Idretts samarbeidspartner Mills DA med matkurs på sitt nye prøvekjøkken på Grünerløkka i Oslo. To av friidrettens ambassadører ikledde seg forklær, og lærte både hvordan de kan gjøre potetene mer spennende og steke en medium rare biff.
Karsten Warholm og Tonje Angelsen, sammen med Carl Godager Kaas fra orientering, var de tre toppidrettsutøverne som var til stede.
Sammen med fire heldige vinnere av instagramkonkurransen til Sunn Idrett utgjorde de kveldens hovedmålgruppe for kokken Thomas Karlsen og de andre representantene fra Mills.
Ideen til matkurset kom fra ambassadør Karsten, som kunne røpe at han får kritikk fra sine venner for at han lager kjedelig mat.
- Det blir så mykje oppvask hvis ej ska lage saus og grønnsaker, så da blir det kylling og ris da, innrømmet en ærlig Karsten.
Blant de fire unge utøverne som hadde vunnet matkurs og møte med sine idoler var friidrettsutøverne Toralv Opsal fra Dimna og Amanda Grefstad Frøynes fra Sem, begge 18 år og mangekjempere.
Dette var det de fikk være med på:
Mills sine representanter Marte Gjeitung Byfuglien, som er helse- og ernæringssjef, og ernæringsrådgiver Anna Oppedal Tokheim ga et innblikk i Mills lange historie, hvordan de utvikler nye produkter og en lærerik leksjon om fett som er et gjennomgangstema i mange av matvarene deres. Matroprosjektet ble trukket frem som hovedårsaken til at Mills samarbeider med nettopp Sunn Idrett.
Kokken viste hvordan det er mulig å lage god og enkel hverdagsmat, og mens han øste ut tips og triks og gode råd, noterte utøverne iherdig. Mat skal smake godt og et godt måtid må planlegges, minnet han også deltakerne på.
Kurset kulminerte i et herlig felles måltid med blant annet perfekt biff, saftige kyllinglår, nydelige ovnsbakte poteter og grønnsaker, torsk på bønneseng og stekt laks som verken var brent eller tørr. Et inspirerende og morsomt kurs der Karsten til og med fikk råd om hvordan han kan lage tilbehør til middagen sin uten å lage mer oppvask!