THORELAST.jpg
Fra NM mangekamp på Lunderød i 2009, på en bane som bar tydelige tegn av tidens tann.

Bystyret i Arendal sa ja til friidretten

Arendal bystyre har vedtatt å bevilge 11,2 millioner kroner til ny fotballstadion på Bjønnes slik at Arendal Fotball kan få spille på denne fra høsten. Friidrettsdelen på Lunderød stadion skal samtidig rehabiliteres for 6,625 millioner kroner, melder Agderposten.

- Det haster med å gå igang på Bjønnes. Målet er å bli ferdig 1. juli, slik at Arendal fotball kan spille sine hjemmekamper der fra høstsesongen, påpekte Høyres Geir Fredrik Sissener.

Samtidig minner formannen i Norges Friidrettsforbunds anleggsutvalg, Kalle Glomsaker, om følgende:

- Det at friidrettsbanen på Bjønnes fjernes, betyr at kravet om erstatningsareal trer i kraft. Det betyr at Lunderød blir hovedanlegget, men også erstatningsarealet for Bjønnes. Erstatningsareal skal være bygget før anlegget, som skal erstattes blir fjernet, noe som igjen betyr at et minimumskrav må være at arbeidet på Lunderød starter samtidig med at Bjønnes-banen fjernes.

Noe annet kan føre til svarteper for friidretten. Jeg håper vi lander denne gode saken på en god måte, understreker Glomsaker.

Friidrettsbanen på Lunderød, noen kilometer vest for Arendal sentrum, var arena for NM mangekamp både i 1990 og senest i 2009. Da ble det også avdekket stor slitasje på løpebanen.