705x405-Bergen City.jpg
Fra Bergen City Milen i 2018

Bergen City Milen og andre løp i September

September er en av de travleste løpemånedene og en rekke spennende løp finnes på vår terminliste. Vi tok en prat med en av dem - Bergen City Milen.

En rekke spennende løp: 
På Norges offisielle terminliste er det mer enn 100 løp å velge i bare i denne måneden. De store bymaratonene i Oslo, Trondheim og Grimstad går av stabelen, i tillegg til motbakke-favoritter som Stoltzekleiven Opp, Barcode Challenge, Sherpatrappa Opp, og Oslos Bratteste. Lenger ned finner du en oppsummering av noen av dem.

Bergen City Marathon: 
14. september er det klart for Bergen City Milen. Et 10-kilometerløp som arrangeres i Bergen i september hvert år. Det er arrangørene av Bergen City Marathon som står bak løpet, og arrangementssjef Janne Jensen forteller om bakgrunnen:

-  Mange har savnet et 10km sentrumsløp i Bergen, og løperne våre har i mange år spurt hvorfor vi ikke arrangere 10km i april. Ettersom vi ikke har klart å få dette inn på et allerede presset program, der mange distanser avvikles på én og samme dag, valgte vi å lage nok en løpsfest i Bergens gater.

Det er TIF Viking som er arrangør av begge løpene, og potensialet og målene er ambisiøse.

- Vi har et mål om nå 5000 løpere om noen år, og løpet er godkjent av politi og myndigheter for å ta i mot så mange løpere, avslutter Jensen.

Dato for Fjordkraft Bergen City Milen er 14. september, og påmeldingen er åpen slik at man kan melde seg på helt frem til løpet starter. Vi ønsker masse lykke til!

https://secure.onreg.com/onreg2/front/step1.php?id=4277

Løp i Norge i September:
Du finner alle løp i Norge på vår terminliste samt på våre facebook-sider.

Omtale av samtlige har vi naturlig nok ikke kapasitet til, men et knippe varierte løp for store og små rundt om kring i landet kan nevnes

Barcode Challenge (Oslo) – 5. september
Melkesyrefest i DnB-byggets trapp i Barcode. Trappeløpet er på 303 trinn, 110 meter, og arrangeres av Tjalve. Her kan man løpe som enkeltperson eller lag, og ved målgang er du garantert en fantastisk utsikt over hovedstaden.

Nordmarkstravern (Oslo) – 7. september
I Nordmarka, hjertet av Oslo, arrangerer IL Koll Nordmarkstravern. Målet er å få flere ut i skogen på en skikkelig skogstur. Løpet ble grunnlagt i 1972, og avholdes den første lørdagen i september. Her kan man velge mellom heltravern, halvtravern, kvarttravern, trillern eller dobbeltravern.

KK-mila (Oslo) – 7. september
Bislettaliansen og Aller Media står bak Norges største løpsfest for damer. Her kan man velge mellom 5km og 10km, og løypa starter og slutter på Bislett stadion. Løpet går på asfalt i gatene og på grussti i parker. Det blir garantert god stemning med underholdning, shopping, goodybags og masse mennesker.

Sherpatrappa Opp (Troms, Tromsø) – 7. september
Sherpatrapp Opp arrangeres for andre gang i historien av den relativt ferske løpeklubben Northern Runners. 300 plasser legges ut for salg, og med intervallstart løpes det over 1000 trapetrinn mot toppen. Det ryktes om liv og røre oppover løypa, og god stemning på toppen.

Trondheim Maraton (Trøndelag, Trondheim) – 7. september
Trondheim Maraton har lang tradisjon og går helt tilbake til 1969. Her finnes løyper for alle. Fra barnes minimaraton til helmaraton. Fra teammaraton til familiestafett, fra 5km til 10km, ja til og med plogging. Løypa slynger seg omkring Trondheim, og viser frem byen på en vakker måte.

Helteløpet (Telemark, Tinn) – 8. september
Flott opplevelse i flott turterreng. Her kan man velge i helteløpet (21 kilometer), halvhelten (12km), trimhelten (12km) eller Ungdomshelten og Barnehelten. Førstnevnte går via Vemork og den spektakulære rørgata, med målgang på Rjukan stadion.

Kanaljoggen (Østfold, Horten) – 8. september
Kanaljoggen har vært arrangert i flere tiår, og Horten Friidrettsklubb står blant annet bak løpet. Traséen er plassert på vakre Karljohansvern/Hortenskogen og man kan velge i 2,5km, 5km og 10km. Trofaste deltagere får trofeer, mens deltagelse ved 15, 20, 25, 30 og 35 ganger gir et minneskjold. Fint løp som er verdt å få med seg.

Grimstad Maraton (Aust-Agder, Grimstad) – 8. september
Sentrumsnær og lett løype som omtales som den «raskeste løypa på Sørlandet». Alle distansense (halv, 10km og 5km) går ut mot Groos, som er Grimstads flotteste badestrand, før man vender tilbake igjen nedover storgaten og gjennom Grimstads gågater.

Fjordkraft Bergen City Milen (Hordaland, Bergen) – 14. september
Se egen omtale lenger opp.

Oslo Maraton (Oslo) – 21. september
Norges største gateløp trenger egentlig ingen nærmere presentasjon. Ble arrangert for første gang i 1981, og har blitt løpt av både Grete Waitz og Ingrid Kristiansen. Har hatt over 23 000 påmeldte på det meste, og har de siste årene også vært direktesendt på TV.

Stoltzekleiven Opp (Hordaland, Bergen) – 27. september
Nok en gang er det klart for «verdens bratteste løp» i regi av Varegg. En rekke kjente toppidrettsutøvere har prøvd seg opp «Stoltzen», og over 6000 deltakere var med i fjor. Mellom start og mål er det ca. 800 trinn, en høydeforskjell på 315,5 meter og nydelig utsikt over Bergen.

Oslos Bratteste (Oslo) – 28. september
Nyvinningen kom til i 2009, og har vokst seg store raskt. Traséen starter i bunnen av Wyllerløypa og følger slalåmbakken, med målgang ved heishuset ved Tryvannstårnet. Løypa er 2,7 kilometer lang med 407 meter stigning.

Dette var kun et utvalg av løp i september. 
Vi oppfordrer ellers til å besøke våre terminlister for samtlige løp utenfor bane, samt våre arrangementssider på facebook.