Hornindal-705x405.jpg
Foto: Kyle Meyr/ Hornidal Rundt

Godt utvalg av mosjonsløp i juli

Sommeren er i full gang, og for mosjonsløpene rundt omkring er det en relativt stille måned. Allikevel finnes det et godt utvalg løp å velge i for deg som løper, og du finner selvfølgelig alt på vår terminliste.

Løp i Norge i juli:
Du finner alle løp i Norge på vår terminliste samt på våre facebook-sider.

Omtale av samtlige har vi naturlig nok ikke kapasitet til, men et knippe varierte løp for store og små rundt om kring i landet kan nevnes

Hornindal Rundt (Sogn og Fjordane, Hornindal)

Et veldig artig løpskonsept midt mellom Jotunheimen og Nordsjøen. 20 fjellposter, 75 kilometer og 5600 høydemeter. For mange er dette det ultimate ultra fjell-løpet, med naturopplevelser du sent vil glemme.

Jølster Maraton (Sogn og Fjordane, Jølster)

Flott maraton i vakker natur. Arrangeres for 36. gang, og Jølster IL står bak arrangementet. 10 prosent av startkontingenten går til Aktiv mot kreft. På kvelden inviteres det til maraton-quiz og musikk på Løa på Jølstraholmen.

Feriespretten 2019 (Aust-Agder, Risør)

«Sommerens vakreste og morsomste terrengløp» arrangeres av Hope IL, og feirer i år dessuten 30-årsjubileum. De tilbyr en lang løype på 9,5 km og en kortere på 5 km. I tillegg har de barneløp på rundt 300 meter. Med andre ord et terrengløp som er perfekt for hele familien.

Meldal 6-timers (Sør-Trøndelag, Meldal)

Ett av få maraton i Trøndelag og, ikke minst, ett av få 6-timersløp i landet. Her blir alle ferdig samtidig, og siste passering før seks timer er gått blir gjeldende resultat. Løpet går i en lettløpt rundløype på to kilometer, med offisiell maratonpassering som teller på statistikker. Artig vri som anbefales!

Bájas Rástegáisái – Rástegáisa opp (Finnmark, Tana)

Motbakkeløp opp øst-Finnmarks høyeste fjell. 12 kilometer og 1000 høydemeter. Sirma IL arrangerer løpet, som for øvrig har fått kvalitetstempel fra Norges Friidrettsforbund.

Dette var kun et utvalg av løp i juli. 
Vi oppfordrer ellers til å besøke våre terminlister for samtlige løp utenfor bane, samt våre arrangementssider på facebook.