leroy.jpg
Så glade blir de når de har fått den flotte vandrepokalen med seg hjem til Møre og Romsdal etter strålende innsats i Stjørdal og Lerøy-lekene.

Møre og Romsdal igjen, hjemmebane neste år

Lerøy-lekene tok søndag farvel med Stjørdal og Øverlands Minde. Neste år stiller Møre og Romsdal opp som tittelforsvarer. På hjemmebane.

Nærmere bestemt Måndalen, utenfor Åndalsnes, blir arena for de seks nordligste kretsene i «jubileumsåret» 2018. Neste år blir det siste for lekene på Osterøy, som gir «stafetten» videre til Haugesund, og når Jessheim setter strek for sine leker neste helg, blir det over til Hamar!

Og det nevnte jubileum handler selvsagt om alle ungdomslekers mor og far, Donald Duck-lekene på Kongsberg, som så dagens lys sommeren 1968!

Men helgen i Stjørdal, som endte med seier til Møre og Romsdal, for åttende gang på denne 14 års syklusen med kretskonkurransene for 13- og 14-åringene. Sluttsummen i Stjørdal etter de 62 øvelsene ble denne:

1: Møre og Romsdal 358

2: Troms 335

3: Nord-Trøndelag 295

4: Nordland 290

5: Sør-Trøndelag 278

6: Finnmark 45

Lovise Skarbøvik Andresen vinner 60 meterfinalen foran Fannie Ciatta Nyenetue og Nora Aune fra henholdsvis Stjørdal og Ranheim, og endte opp med seks gull totalt (under).

Seks gull på Lovise

Sterk andel i Møre og Romsdals seier hadde 13-åringen Lovise Skarbøvik Andresen, til daglig utøver i Ålesund FIK, men som lørdag og søndag ga alt for kretsen sin. Helgen ble avsluttet med startetappen på stafetten, og dermed gullmedalje nummer seks på Lovise! Hun vant i tur og uorden 200 meter med og uten hekk, 60 meter med og uten hekk, pluss de to stafettene, og med individuelle seiersresultater over 1000 poeng på Tyrvingtabellen.

- Persen på 60 meteren er fremdele 8,04, sukket Lovise etter 8,27 i heatet under forhold som dessverre var både kalde og fuktige.

- Jeg liker best sprint og hekk og lengde, av og til kule, forklarte multitalentet, som trener på Aksla sommertid og legger vintertreningen til det som måtte finnes av haller i og utenfor Ålesund.

Sigrid Olsen (under) hjem til Troms med gull i spyd. Under vinner Elias Julian Ludviksen 60 meterfinalen. Bronse til Marcus Aakerhus Øgstad fra Verdal, som tok sitt monn igjen med seier i høyde.

Troms kommer stadig sterkere

I år som i fjor inntok Troms plassen nærmest Møre og Romsdal, og de er i sannhet imponerende det som kommer stormende av talenter fra den kretsen.

Ta en kar som Tobias Johansen, som perset med sekundet da han vant 200 meter hekk på 32,67 og gikk direkte til tresteggropen hvor det ble bronse.

- Jeg er selvsagt inspirert av det Karsten Warholm gjør, innrømmet Tobias uten å nøle etter å ha øket persen i tresteg med halvmeteren.

Fra samme kretsen viste også Jan-Helge Westerås flotte takter med 9,79 på korthekken lørdag og 31,02 på 200 meter hekk søndag. 13-åringen er en av de mange fra Hind/Harstad som gjorde sine saker til meget pluss i Stjørdal. En annen var Sigrid Olsen som slo til med 32,51 i første spydomgang og avbrøt denne konkurransen for å løpe sin 60 meter.

- Spyd er favorittøvelsen min, men jeg liker godt 60 meter og 200 meter også.

Elias Ludvigsen ordnet gull til Troms på 60 meter med 7,48 og satte inn en spurt på sin stafettetappe som brakte nervene i ulage i Møre og Romsdal-leiren.

Multitalent fra Nord-Trøndelag

På vegne av arrangøren, ordnet Marcus Aakerhus Øgstad fra Verdal, som hentet hjem gullet i høyde etter å ha gått over 1.561 og hadde spesielt ett godt forsøk på1.56.

- Sprint og høyde er favorittene mine, sa multitalentet, som i tillegg til høydegullet, også fikk med seg bronse på 60 meteren søndag. Lørdag spilte han fotball…

Jardar Olsen fra Finnmark heies frem på sin 1500 meter av lagvenninnene sine. Under: Gabriel Overvåg overlater stafettpinnen til Lisa Wilker på vei mot Møre og Romsdals solide punktum for helgen.

Liten tropp, stor iver fra Finnmark

Mens de fem andre kretsene hadde store tropper og mange å fordele øvelsene på, ble det en travel helg for de fem fra Finnmark. Desto større var jubelen over de tre medaljene: Gull til Sara Marie Birkeland i kule, sølv i spyd, mens Serine Nikodemussen gjorde samlingen komplett med bronse i lengde.

Og jentene heiet frem lagkompis Jardal Olsen til fin plassering på 1500 meteren.

Dette var helgens program for de fem:

* Vårinn Olsen fra Alta IF løp 60 meter, 600 meter, 200 meter og 1500 meter

* Sara Marie Birkeland fra Stein Hammerfest: 60 meter, lengde og kule

* Vilde Myhre, Stein Hammerfest: 60 meter, 200 meter, kule, spyd og lengde

* Jardar Olsen, Alta IF: 1500 meter, spyd, 600 meter og 200 meter

* Serine Nikodemussen fra Kokelv: høyde, 200 meter, 60 meter og 60 m hekk

- En reise på syv timer hver vei var vel verd innsatsen. Vi gleder oss allerede til neste år, var omkvedet i «Team Finnmark».

 

De seks glade mottagere av trofeet «Gladlaksen». I Stjørdal (over) og de fire på Osterøy.

 

Heder til en fra hver krets

Med Lerøys inntreden om tittelsponsor for ungdomslekene, er det også innført en meget spesiell heder: Gladlaksen», som går til en utøver fra hver krets, og denne utøveren skal markere seg positivt både på og utenfor banen, på samlinger og i sosiale settinger. Disse ble hedret med det flotte symbolet, Gladlaksen:

* Vilde Myhre, Finnmark

* Frida Aasmoe, Troms

* Kaja Bjørgan, Nordland

* Martin Vehus Skjerve, Nord-Trøndelag

* Sigrid Wahlberg, Sør-Trøndelag

* Henrikke Antonsen, Møre og Romsdal

På Osterøy ble følgende fire «Gladlakser» hedret:

* Lina Leonora Bue, Agder

* Marie Stray, Rogaland

* Julie Bakke, Hordaland

* Julie Kristin Skjerdal, Sogn og Fjordane

Og her er det suverene vinnerlaget fra Hordaland, som toppet etter helgen på Osterøy.

Resultatene fra Osterøy finner du her:

Liveresultater: Osterøy

Resultatene fra Stjørdal finner du her:

Liveresultater: Stjørdal