Jakob Ingebrigtsen ble nummer fire i finalen på 1500 meter. Foto: Bildbyrån.

Knallsterk fjerdeplass til Jakob - Sondre nummer tolv

Jakob Ingebrigtsen løp inn til fjerdeplass på 1500 meter under VM i Doha med 3:31.70. 19-åringen fra Sandnes har da blitt nummer fire på 1500 meter og fem på 5000 meter i samme VM, noe som er helt spinnvilt for en så ung kar. Vidars Sondre Nordstad Moen ble nummer 12 på 10 000 meter med tiden 28:02.18.

Resultater VM dag ti

Det var naturligvis håp om medalje da Jakob har verdens nest beste tid i år, men at 1500 meter i mesterskap er noe helt annet enn i Diamond League var meget tydelig i årets VM, der bare to av topp ti i verden på årsbesteresultater var i finalen. Analyse av dette kan du lese om her. Jakob var 24 hundredeler bak bronsevinner Marcin Lewandowski, som satte polsk rekord, og 32 hundredeler bak sølvvinner Taoufik Makhloufi. Sistnevnte er fra Algerie og ble gullvinner i OL i London. Etter å ikke ha notert tider i 2017 og 2018 var sistnevnte tilbake i juli og har nå prikket formen perfekt.

- Det verste jeg har vært med på [NRK].

Som ventet vant verdensener Timothy Cheruiyot etter et knallsterk løp. Han og lagkompis Ronald Kwemoi fra Kenya satte fart og fikk tidlig luke. Cheruiyot holdt meget bra inn og vant på 3:29.26. Jakob lå i medaljekampen hele veien, men var akkurat ikke sterk nok på oppløpet til å ta det som ville vært en historisk medalje.

Hadde Jakob tatt medalje ville han vært den yngste medaljevinneren på 1500 meter i VM noensinne. Han ble forøvrig første nordmann i to finaler i samme verdensmesterskap og ingen nordmenn har blitt topp fem på to øvelser i samme VM.

Nordstad Moen nummer tolv

Vidars Sondre Nordstad Moen ble nummer tolv på 10 000 meter med tiden 28:02.18.

Sondre Nordstad Moen. Foto: Bildbyrån.

Den norske rekordholderen hang med tetgruppen en stund, men fikk det tungt etterhvert og havnet et stykke bak vinner Joshua Cheptegei fra Uganda, som vant på årsbeste i verden 26:48.36.

- Ble tøffere enn jeg hadde regnet med [Aftenposten]

Sølvvinner Yomif Kejelcha fra Etiopia var 98 hundredeler bak gullet, mens Rhonex Kipruto fra Kenya løp inn til bronse på 26:50.32.