kw66.jpg
Karsten Warholm under gårsdagens forsøk. Foto: Decabild

Karsten Warholm til VM-finale

Tre nordmenn var i aksjon i VM mandag kveld. Karsten løp seg overbevisende til finale på 400 meter hekk, Jonathan gjorde en sterk VM-debut på 200 meter og Amalie var bare hundredelet fra avansement på 400 meter hekk.

Nettsiden til mesterskapet
Forhåndsomtale 
Infoside om mesterskapet 

Karsten med full kontroll

Karsten Warholm, Dimna IL, ble nummer to i sin semifinale på 400 meter hekk med 48.43, hans tredje beste tid på distansen noensinne. Warholm åpnet knallsterkt og holdt distansen fint, men måtte se olympisk mester Kerron Clement løpe forbi mot slutten. Warholm hadde god kontroll på finaleplassen og er da første nordmann i en VM-finale på hekk noensinne. Årets U23-europamester på langhekken hadde forøvrig nest beste tid i semifinalene.

- Det var deilig. Jeg måtte bare levere, ellers hadde jeg vel blitt slaktet. Det gikk som jeg hadde tenkt, åpnet kanskje litt vel hardt, sa Karsten til NRK etter løpet.

Det er bare å skrive inn onsdag kl. 22.33 i kalenderen, da løper Ulsteinviks største sønn VM-finale i en alder av bare 21 år.

Quarcoo med sterk VM-debut

Jonathan Quarcoo, FIK Orion, gjorde en meget respektabel VM-debut. Han ble nummer fire i sitt forsøksheat på 200 meter på 20.60. Dette er hans nest beste tid på distansen, sterkt i motvind 0.6. Quarcoo åpnet meget sterkt og lå blant de tre beste, som var de som gikk direkte til semifinale, inntil siste del av oppløpssiden, da det ble litt for tungt. 

Bare tre utøvere kvalifiserte seg på tid og den dårligste tiden der var 20.54. Quarcoo ble totalt nummer 25, en meget fin prestasjon av årets bronsevinner på 100 meter i U23-EM og vi har nok mye godt i vente fra 20-åringen de neste mesterskapene.

- Jeg er fornøyd med løpet. Det satt litt overraskende bra i svingen, følte jeg traff bra i starten og klarte å beholde roen, sa Jonathan til NRK like etter løpet.

Iuel røk ut på langhekk

Amalie Iuel, IL Tyrving, ble nummer syv i sitt forsøksheat på 400 meter hekk med 56.42. Den norske rekordholderen var da bare hundredelet fra å komme videre til semifinalen. Iuel åpnet fint, men fikk det litt tungt midtveis i løpet. Hun hadde en fin avslutning, men rakk akkurat ikke frem til Meghan Beesley, som ble nummer seks i heatet og var siste kvinne videre til semifinale med 56.41. 

- Det var et kjipt hundredel, sa Amalie til NRK.

Iuel har hatt en lang sesong med mange konkurranser og det var da vanskelig å toppe formen skikkelig til VM. Iuel løp både 400 meter flatt og med hekker i VM og denne erfaringen kommer nok godt med senere i karrieren for 23-åringen. Iuel ble forøvrig nummer 23 totalt.

Fullstendig resultatliste