KW.jpg
Verdens beste! Foto: Decabild

Karsten verdensmester på 400 meter hekk

Karsten Warholm leverte så til de grader og løp inn til et fantastisk VM-gull på 400 meter hekk på tiden 48.35. Han ble da første mann fra Norge med VM-gull utendørs i en løpsdistanse i friidrett, intet mindre enn fenomentalt.

Nettsiden til mesterskapet
Forhåndsomtale 
Infoside om mesterskapet

Karsten verdensmester på langhekk

Karsten Warholm, Dimna IL, løp først over målstreken i finalen på 400 meter hekk på 48.35. 21-åringen fra Ulsteinvik ble da verdensmester på langhekken året etter at han begynte å satse på øvelsen. Warholm åpnet tøft, men traff bra da han skiftet fra 13 til 15 steg og holdt verdenseliten bak seg på oppløpet.

- Det er helt sykt, jeg finner ikke ord for det, sa Karsten til NRK.

Karsten på vei mot VM-gull. Foto: Decabild

Den tidligere ungdomsverdensmesteren i mangekamp ble første norske mann med VM-gull på en løpsdistanse i friidrett. Videre tok han det første, norske VM-gullet siden 2009, første VM-gull i løp siden Ingrid Kristiansen i 1987, første norske VM-gull utendørs i sprint og den første norske medaljen på hekk i et stort mesterskap (OL, VM eller EM).

Tiden til Ulsteinviks største sønn er hans nest beste noensinne. Det er bare å takke Karsten, hans foreldre, nåværende trener Leif Olav Alnes, tidligere trener Arve Hatløy og miljøet i Dimna IL.

Moen med VM-debut

Sondre Nordstad Moen, SK Vidar, gjorde unna sin VM-debut med 5000 meter i London. Han ble nummer 14 i sitt forsøksheat på 13.31.71, som er hans tredje beste tid på distansen noensinne. Moen satser normalt maraton og det blir spennende å se han i maraton i høst.

- Var litt uheldig med dagen føler jeg, men det var dette jeg maktet, sa Nordstad Moen til NRK etter løpet.

Trønderen la seg i midten av feltet fra start av. Første kilometer ble passert på 2.44 og var da fire sekunder foran førsteheatet, med Nordstad Moen i tet. Den norske rekordholderen på maraton fikk hjelp i teten etter drøye 2000 meter og da falt han bakover i feltet. Feltet passerte 8.08 på 3000 meter og var da ti sekunder foran det første heatet og det lå da godt an til totalt ti mann videre fra heatet, noe det gjorde. Moen bet seg fast på halen av feltet, men måtte slippe da det var en drøy runde igjen og fikk en litt tung avslutning. For å ha kommet videre måtte U23-europamesteren på 10 000 meter fra 2011 forøvrig løpt på 13.27.70.

Fullstendig resultatliste