TINEstafetten Bislett 705x405.jpg

I år farges TINEstafetten grønn

I dag er det tre uker til startskuddet går for TINEstafetten 2019. I år har vi et ekstra fokus på klima og miljø og vi ønsker å gjøre noen små grep for å bli et grønnere arrangement.

I år er over 107 000 barn og unge klare for å løpe stafett på 293 forskjellige arenaer over hele landet. NFIF og TINE ønsker i år å bruke denne dagen til samtidig å sette fokus på klima og miljø. For å gjøre stafetten litt mer grønn har vi sammen med Miljøagentene utviklet følgende miljømål for årets TINEstafett:

  • Jeg reiser kollektivt, sykler eller går til TINEstafetten.
  • På TINEstafetten kildesorterer jeg søppel.
  • På TINEstafetten putter jeg tomme flasker på rett sted.
  • Jeg kaster ikke mat unødvendig på TINEstafetten.
  • Jeg plukker opp plast fra bakken og kaster det på rett sted.
  • Når jeg kommer hjem fra TINEstafetten skrur jeg av lys som ikke trenger å være på.

Alle påmeldte skoler oppfordres også til å gjennomføre en miljødugnad i forkant arrangementet der de rydder stadion de skal løpe på eller et område i nærområdet.

Selv om TINEstafetten i år setter fokus på et viktig og seriøst tema, vil dagen også i tradisjonen tro handle om lek, moro, aktivitet, mestringsfølelse og lagarbeid. Bærekraft er på mange måter som en stafett – alle må gjøre en innsats, og gi nestemann best mulig utgangspunkt. Men selv om bærekraft er viktig, trenger det ikke være kjedelig, vanskelig eller skummelt.

Se oversikt over alle årets TINEstafetter her.