para705.jpg
Herrenes finale på 60 meter som ble vunnet av Vegard Dragsund Sverd. Foto: Bildbyrån.

Historiske norgesmestere i ParaFriidrett

Vegard Dragsund Sverd fra IL Norna-Salhus og Ida-Louise Øverland fra IK Hind ble de første offisielle norgesmesterne i ParaFriidrett under helgens innendørs-NM i Bærum Idrettspark.

parakvinner.jpg

Ida-Louise Øverland. Foto: Bildbyrån.

Helgens innendørs-NM ble historisk som det første mesterskapet med offisielle Para-øvelser inkludert.
Det var satt opp Para 60 meter for kvinner og menn, og med seks menn og fire kvinner til start ble det for første gang delt ut NM-medaljer i ParaFriidrett.

paratabell.jpg

Utøverne i helgens mesterskap hadde ulike funksjonsnedsettelser, så derfor ble rekkefølgen justert i henhold til Razapoint-tabellen, en internasjonal «Tyrvingtabell» for parafriidrett.

Første samling Team YNG

I helgen var det også kickoff på Olympiatoppen for ParaFriidrettens nye satsningsgruppe Team YNG Paris2024.

team yng.jpg

Fra venstre: Nikkolaj Gulbrandsen (Kristiansand IF), Dag Kåshagen (trener Moelven IL), Sander Johansen (Sømna IL), Anisa Abdulle (Moelven IL), Andreas Eknes-Hordnes (trener Kristiansand IF), Skjalg Kongssund (Moelven IL), Lena Marie Hansen (prosjektleder), Adrian Hamnvik. Foto: Runar Steinstad.

Gruppen består av spreke 14- til 16-åringer som i første omgang ønsker å satse målrettet fram mot Paralympics i Paris i 2024.

De skal følges tett opp av prosjektleder Lena Marie Hansen, i samarbeid med klubbtrenerne og Olympiatoppens regionsavdelinger.

Målet med gruppen er å forberede og utvikle utøverne til å bli morgendagens Paralympiere, og det stilles krav og forpliktelser til deltakelse.

Norsk ParaFriidrett er veldig stolte over å ha så flotte utøvere med i dette prosjektet, og vi er helt sikre på at vi får se mye av disse utøverne framover.