nm-inne-16-2.jpg
Helene Rønningen under NM Innendørs 2016. Foto: Eirik Førde

Helene Rønningen med norsk rekord

Den norske innendørssesongen startet for alvor i helgen, og Helene Rønningen satte standarden med norsk innendørsrekord på 200 meter. I USA debuterte Beatrice Nedberge Llano for University of Georgia med norsk bestenotering i vektkast.

Indoor Games:

Helene Rønningen pangåpnet sesongen med strålende 23.57 på 200 meter på hjemmebane i Rudhallen på lørdag. Med denne tiden satte hun norsk innendørsrekord, og forbedret da sin egen rekord fra i fjor med seks hundredeler. Ekstremt imponerende av 18-åringen og det lover godt for resten av 2017.

Helene Rønningen Foto: Eirik Førde
Helene Rønningen
Foto: Eirik Førde

På 60 meter gjorde Tyrving-jenta også et godt løp da hun noterte 7.50 i samløp med gutter. Denne tiden er 11 hundredeler bak hennes pers, og åtte hundredeler bak kravet til Innendørs-EM.

Som ventet tok Lillehammers Michael Rosenberg seieren på herrenes 60 meter. Den regjerende norgesmesteren løp på 6.86, tangerte sin norske årsbeste og var 12 hundredeler bak kravet til innendørs-EM. Salumu Kashafali, Norna-Salhus, ble nummer to med sesongbeste 6.95, mens Rosenbergs klubbkompis Håkon Morken havnet på plassen bak Kashafali med 6.97, og det var første gang han så sekstallet på distansen.

På 200 meter tok Morken seieren på 21.50. Dette er hundredelet bak hans pers på distansen innendørs, satt under NM i fjor.

Fullstendig resultatliste 

Clemson Orange & Purple Indoor Classic:

Laksevågs juniorverdensmester i slegge Beatrice Nedberge Llano debuterte for sitt universitet Georgia på lørdag. Hun ble nummer to i vektkast med 18.64 meter som sitt lengste kast, som er pers og norsk bestenotering.

Beatrice Nedberge Llano Foto: Eirik Førde
Beatrice Nedberge Llano
Foto: Eirik Førde

Fullstendig resultatliste 

Dialoglekene:

Sturlas Ola Stunes Isene, som er en av de kasterne i Norge som konkurrerer mest, hadde på seg konkurransesingleten igjen. Verdens femte beste junior i diskos i 2014, som forøvrig legger ut mange spennende drilløvelser på sin Instagram-konto, vant kule med et lengstestøt på 16.21, 28 cm bak hans innendørspers.

Ola Stunes Isene Foto: Eirik Førde
Ola Stunes Isene
Foto: Eirik Førde

Fullstendig resultatliste 

Bill Easton Classic:

Helene Sofie Ingvaldsen, Norna-Salhus, har tatt turen over dammen og konkurrerer nå for Kansas State. Hun har prestert sterkt i vektkast i vinter med et lengstekast på 18.53. Hun var bare seks cm bak pers da hun i helgen ble nummer to med 18.47, drøye to meter bak lagvenninne Janee Kassanavoid.

Cortland University:

Tyrvings Johannes Strømhaug perset til 4.50 i stav. 2000-modellen er da inne på topp-15 i årsklassen i Norge gjennom alle tider.