junior.jpg
"Velkommen til Norges flotteste kulering", sier sjefen for helgens junior-NM i Harstad, Tor Charles Holmgren.

Harstad og Hind melder «Alt klart»

London-VM påkaller seg fremdeles størst oppmerksomhet, men i Harstad skal de kommende slekter ut i junior-NM! Med en rekke av sommerens medaljevinnere på plass!

Med unntak av et veteranmesterskap på Finnsnes for to år siden, blir helgens mesterskap det nordligste som er arangert av våre hovedmesterskap. Arrangør er IK Hind, 80 år i år og med mesterskapet som en del av jubileet, selv om feiringen av selve dagen den 24. september, trolig blir lagt til årsfesten.
- Her er det junior-NM alt skal dreie seg om, konstaterer primus motor Tor Charles Holmgren, en kar størsteparten av Norsk Friidrett er på fornavn med.


Litt skuffet


Med seg har Tor Charles nærmere 200 frivillige til å dra mesterskapet i gang og senere vel i havn. Snakker vi om dugnadstimer, anslås han tallet til å ligge rundt 8000, med alle forbehold om mulige feil.
- Vi har nå registrert 356 deltagere og det er et tall jeg ikke er helt fornøyd med. Jeg hadde håpet vi skulle passere 400, så ja, jeg er nok litt skuffet, sier Tor Charles.
Men skuffelsen skal i hvert fall ikke merkes når startskuddene smeller fredag formiddag. Da blir det full rulle med i alt 680 starter.
- Vi har et inntektsbudsjett på ca. 900.000 kroner og med 700.000 i utgifter, håper vi på at mesterskapet skal gi litt igjen.


Flott anlegg


Stangnes Idrettspark, som NM-arenaen heter, ble anlagt i 2011. Tre år senere ble IK Hind kåret til NECON-klubben det året! Og stadion bærer preg av sin unge alder. Da vi gjestet Stanges i forbindelse med NECON-klubben, var tribunen under oppføring. Nå er den under tak!
Spesielt stolt er Tor Charles av kuleringen, som allerede går for å være «Norges flotteste», lekkert steinsatt som den ligger der. NM-basen innrømmer glatt at iden var hans.

Mange av heltene på plass

Selvsagt hadde Harstad sett at Karsten Warholm hadde vært på en av startlistene, men vi tar neppe mye feil når vi antar at «menigheten» vil ha et klart samtaleemne ut over det som skjer på banen denne helgen.
Derimot er en lang rekke av sommerens medaljevinnere fra de tre internasjonale mesterskapene på plass i Harstad. Hulter til bulter ramser vi opp:
* Beatrice Nedberge Llano, bronse slegge EM U23
* Jonathan Quarcoo, bronse 100 meter EM U23
* Marcus Thomsen, gull kule EM U20
* Sven Martin Skagestad, gull diskos U23-EM
* Pål Lillefosse, gull stav EYOF
* Ingvild Meinseth, bronse 100 m EYOF
* Stephan Skogheim Kyeremeh, sølv 100 og 200 meter EYOF
* Fabian Weinberg, sølv diskos EYOF
* Kaja Mørch Pettersen, bronse spyd EYOF
* Henrik Flåtnes, bronse lengde EYOF
For en sommer vi har hatt, og den er fremdeles ikke over!

PS:

Karsten Warholm er nå oppe i totalt 119 medaljer hvorav 96 er av gull, 17 sølv og 6 bronse. I junior-NM (utendørs) har han 11 gull, en sølv og en bronse pluss to stafettgull:

2012: Gull høyde, gull lengde, gull tresteg og gull 110 m hekk samt stafettgull.

2013: Gull høyde, gull lengde, gull 110 m hekk samt sølv tresteg

2015: Gull høyde, gull lengde, gull 400 m hekk, gull 110 m hekk, bronse 200 m samt gull stafett.

Mesterskapets hjemmeside:

http://jrnm2017friidrett.no/

Resultater og web-TV:

http://jrnm2017friidrett.no/resultater-og-webtv/