ingvild.jpg
Ingvild Meinseth fortsetter å snuse på persen sin. Her vinner hun 100 meteren foran Ida Eikeng, til venstre, og Vilde Aasmo.

Sprinten varmet på sur Harstad-fredag

Dagen opprant i sol, men sluttet i regn og kaldt vær: Allikevel ble det prestert super sprint i Harstad og på junior-NMs første dag.

 

"Bodøværingen" Jonathan Quarcoo inn til 10,28 på 100 meteren sin. 10,62 på Joachim Sandberg.

- Ikke nå igjen, hjertesukket Sørilds Ingvild Meinseth etter 11,67 i vind +0.5 og en temperatur bare noen grader over. For n’te gang i sommer snuser Ingvild på persen. 11,65 er året gammel og overmoden for fall. I formiddagens heat løp hun på 11,75 i +1,3 og adskillig bedre temperatur.
Like etter dundret Jonathan Quacoo, Orion, inn på 10,52 (+1.2) og ergrer seg fortsatt på at han ikke slapp seg løs i det heatet. I finalen var det på med «lange underbukser». Da var vinden «ulovlige» 2.2 og tiden 10,28! Og som for Ingvilds vedkommende 2/100 bak persen.
Men både Ingvild og Jonathan viste at sommerformen holder seg fremdeles:
- Godt spørsmål, men jeg gjør bare om treneren sier, var Jonathans forklaring. Og selv om junior-NM går i Troms fylke, elsket publikum opplysningen om at opplysningen om at han er født i Bodø og bodde sitt første leveår der i byen. Hadde vinden vært godkjent fredag, ville Jonathan ha søkt om å få resultatet godkjent som kretsrekord!
- Tøft med tre løp på dagen?
-- Nei, det går fint, sa Ingvild, som nå gleder seg til NM i Sandnes. Men fremdeles en smule irritert over godkjent vind og 2/100 fra persen. I EM tidligere i sommer løp hun på 11,66 med motvind 1.4…

Sven Martin Skagestad er fremdeles gutten i diskosburet. Tre mesterskap på fire uker er fasiten to uker før Hovedmestereskapet i Sandnes. Under: Elise Gravningen lader kulearmen sin.

Bra førstedag

I skyggen av sprinterne ble det oppnådd en rekke gode resultater. Resultater som juryen skal få problemer med å sortere ut når diskusjonen om de fire bestemannspremiene fra Friidrettens Venner starter. Søndag får vi svaret.
Sprinterne er gode kandidater. Meinseth og Quarcoo er nevnt. Eldste jenteklasse vant Selsbakks Malin Bårdsgård Kulseth på 12,23 (+1.7), mens Mathias Hove Johansen fra Skjalg vant yngst klasse på herresiden. 10,58 (+1.7) ble registrert som banerekord, og ettersom Quarcoos tid fikk for mye medvind, blir nok den banerekorden stående en stund. Pål Lillefosse holdt lenge følge, men ble stående med 10,73. For øvrig tangering av persen for hans vedkommende. Mathias delte skjebne med Ingvild og var 2/100 bak sin pers.

Like langt som i London

Ifølge speaker hadde Sven Martin Skagestad vært hjemom og «skiftet underbukse» etter VM i London. Påstanden ble ikke gjenstand for konfrontasjon, men diskosbamsen fra Norna-Salhus, regjerende U23-europamester, vant gullet på 58.25, omtrent det samme han kastet fra VM-buret i London. Dermed han Sven Martin fullført tre mesterskap på fire uker og om ikke lenge står det fjerde på kjøreplanen; NM i Sandnes.

Vi nevnte bestemannspremier. Her er nok Fabian Weinberg en kandidat fra fredagens øvelser med knallsterke 51.54 i diskos. 16-åringen følger opp familietradisjonene på en fortreffelig måte. Og felles for samtlige i diskosburet fredag var glatte forhold. Glatt var det i kuleringen også, men her holdt Sandvins Elise Gravningen kruttet tørt og vant på 12,51. Etterpå ble hun svar skyldig på spørsmålet om hvor mange NM-gull hun har, derimot var hun skråsikker på at mandag inntar hun Oslo for å starte studiene ved universitetet.

Bare to deltagere på 3000 meter hinder, men både Silje Lindstad (foran) og Asta Susan Rustad anbefaler øvelsen på det varmeste.

Gull til begge på hinder

3000 meter hinder for jentene ble en rent ut sagt demokratisk affære:
To deltagere, en i hver klasse, og dermed gullmedalje og seiersfanfare til både Asta Susan Rustad fra Strindheim i J19 og Silje Lindstad, Norna-Salhus i J22. Begge var enige:
- Hinder er gøy! Jeg gleder meg til å bli våt på bena. Kvitret Silje etter 11.29,33. Asta løp hunder for første gang og lover at det ikke blir siste.

- Godt med litt assistanse, mente Lene Retzius, som imponerte med å ta 4.20 under langt fra perfekte forhold.

Mesterskapets hjemmeside

Resultater og web-TV